Ηλεία

Ομαλά η θεώρηση αδειών θήρας από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαλιάδας

Ομαλά ξεκίνησε η διαδικασία θεώρησης αδειών θήρας από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαλιάδας και παρά το γεγονός ότι η νέα κυνηγετική περίοδος αρχίζει στις 20 Αυγούστου, χθες υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τους κυνηγούς.

Βέβαια, η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί αισθητά από την επόμενη εβδομάδα, όσο θα πλησιάζει δηλαδή η ημερομηνία έναρξης του κυνηγιού θα αυξάνεται και το ενδιαφέρον, παρά ταύτα φαίνεται ότι το ενδιαφέρον είναι μεγάλο γεγονός που αποδεικνύει ότι οι κυνηγοί περιμένουν πώς και πώς να πάρουν τα όπλα στα χέρια τους και να αρχίσουν τις εξορμήσεις τους στην φύση.

Νωρίτερα φέτος

Με δεδομένο ότι η θεώρηση ξεκίνησε νωρίς φέτος, οι κυνηγοί έχουν την δυνατότητα να ξεκινήσουν έγκαιρα την διαδικασία, αποφεύγοντας τον συνωστισμό που ενδεχομένως θα δημιουργηθεί εάν το αποφασίσουν την τελευταία στιγμή.

Εκτός από αυτούς που μετέβησαν χθες στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας για να θεωρήσουν τις άδειές τους, υπάρχουν και αυτοί που ρωτούν για τα της διαδικασίας και κυρίως όχι αυτοί που πρόκειται να θεωρήσουν την άδειά τους, αλλά αυτοί που πρόκειται να εκδώσουν για πρώτη φορά άδεια θήρας.

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Μουσάς, μιλώντας στην ‘Π’ ανέφερε ότι η αποτέλεσε έκπληξη η έκδοση της Υπουργικής απόφασης τόσο νωρίς και σχολίασε επί του θέματος:

«Μας εξέπληξε ο Υπουργός με την τόσο πρόωρη υπογραφή της ρυθμιστικής για την θήρα για την νέα κυνηγετική περίοδο. Συνήθως η ρυθμιστική τα τελευταία χρόνια υπογραφόταν την τελευταία στιγμή, λίγο πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, αλλά είναι θετικό ότι φέτος ξεκινάμε νωρίτερα γιατί υπάρχει περιθώριο για να ανανεωθούν έγκαιρα οι άδειες και βλέπουμε ότι υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον. Βέβαια, η μεγαλύτερη κίνηση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα. Οι κυνηγοί είδαν θετικά και το γεγονός ότι το κόστος για τις άδειες μειώθηκε φέτος κατά 5 ευρώ, γιατί και τα 5 ευρώ έχουν την σημασία τους. Να ξεκαθαρίσουμε επίσης, γιατί ακούγονται πολλά, ότι μπορεί φέτος να μην επιβλήθηκε έκτακτη εισφορά από την Γ’ Κ.Ο.Π., εμείς ωστόσο ως Διοικητικό Συμβούλιο δεν κοιτάξαμε να επωφεληθούμε αυτό το ποσό υπέρ του Συλλόγου αλλά προτιμήσαμε να διατηρήσουμε το κόστος της άδειας μειωμένο, κάνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την διαδικασίας θεώρησης της άδειας πιο προσιτή για όλους. Έχουμε αποδείξει άλλωστε ότι βρισκόμαστε πάντοτε δίπλα στα μέλη μας».

Τιμές κα οδηγίες

Σε ότι αφορά το κόστος της θεώρησης αδειών, για την Τοπική άδεια ανέρχεται στα 93 ευρώ, για την Περιφερειακή στα 113 ευρώ και για την Γενική άδεια στα 143 ευρώ.

Οι νέοι κυνηγοί που επιθυμούν να εκδώσουν άδεις θήρας για πρώτη φορά, μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδα, έχοντας μαζί τους και αντίγραφο της άδειας κατοχής όπλου ιδιοκτησίας τους ή αντίγραφο της ‘βεβαίωσης άνευ όπλου’. Ο Σύλλογος προωθεί τις αιτήσεις στο Δασαρχείο προκειμένου να πρωτοκολληθούν και κάθε 1η και 16 του μήνα γίνεται η διαδικασία των εξετάσεων για νέους κυνηγούς.

Όσοι θέλουν να θεωρήσουν άδεια, πρέπει να έχουν απαραιτήτως μαζί τους το βιβλιαράκι της άδειας. Εάν έχουν τελειώσει τα φύλλα, πρέπει να έχουν μαζί τους και μία φωτογραφία.

Ο κ. Μουσάς καλεί τους κυνηγούς να κάνουν και έλεγχο στα δελτία κατοχής των όπλων τους για να διαπιστώσουν εάν έχουν λήξει ή όχι.

Η θεώρηση αδειών γίνεται στα γραφεία του Συλλόγου, στην συμβολή των οδών Δαλιάνη και Κουμουνδούρου στην Αμαλιάδα, τα οποία θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι και τα απογεύματα από τις 18:00 έως τις 20:00. Τα Σάββατα το γραφείο θα λειτουργεί μόνο πρωινές ώρες.

Όλη η επικαιρότητα