Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ομαλή και με συμμετοχή η εκλογική διαδικασία στην Τριφυλία

parea_ohi_kai_nai.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ομαλά ολοκληρώθηκε η διαδικασία του δημοψηφίσματος στα εκλογικά τμήματα της Τριφυλίας με τη συμμετοχή να κρίνεται ικανοποιητική σε ποσοστό που ξεπερνά το 40% των ψηφοφόρων. Ο κύριος όγκος πολιτών προτίμησε τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες για να ασκήσει το δικαίωμα που είχε εκφράζοντας την πίστη ότι η ομοψυχία θα επικρατήσει άσχετα από το αποτέλεσμα.

Η εκλογική αντιπρόσωπος στο 428 ε.τ. μας είπε ότι υπήρχε αρκετά αυξημένη συμμετοχή με ηρεμία, ενώ ο κόσμος ρώτησε για την διαδικασία του σταυρού εκτιμώντας ότι η απόφαση ήταν μεν δύσκολη αλλά τα ψηφοδέλτια ήταν μόνο δύο μαζί με το λευκό οπότε η διαδικασία επιλογής ήταν εύκολη. Επίσης ως νέος άνθρωπος μας τόνισε ότι πρόκειται για πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους μας που απαιτεί σκέψη και αποτελεί δείγμα δημοκρατίας. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε σε δημοψήφισμα και ας ελπίσουμε ότι είναι για το καλύτερο μας είπε μέλος εφορευτικής επιτροπής.
 
 
Πολίτες πάντως θεωρούν ότι το ερώτημα είναι δύσκολο λόγω του φόβου καθώς ο κόσμος δεν ξέρει τι του ξημερώνει ενώ εκτίμησε ότι καλούμαστε να ψηφίσουμε για συγκεκριμένους σκοπούς στα πλαίσια της δημοκρατίας που πρέπει να έχει εργαλεία για το μέλλον της χώρας αλλά και πολιτικούς έτοιμοι να τα διαχειριστούν καταλήγοντας ότι οι νέοι πρώτα από όλα αγωνιούν για το μέλλον μας. Τέλος υπήρχε επάρκεια ψηφοδελτίων αλλά και αυτοσυγκράτηση μέχρι την ώρα που έκλεισαν οι κάλπες…
 
 
 
 
 
H ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΞΗ..
 
ΗΡΕΜΑ και με διάλογο αυτές τις ημέρες έκαναν όπως φαίνεται οι πολίτες για το δημοψήφισμα που αποτέλεσε σημείο αναφοράς σε κάθε γωνία του Νομού μας με πολιτικές και οικονομικές εκτιμήσεις για το μέλλον της χώρας. Αρκετοί πολίτες πάντως προβληματίστηκαν για το πολιτικό σύστημα των τελευταίων 40 ετών που δεν άλλαξε εκτιμώντας ότι οι Έλληνες δεν εξελιχθήκαμε πολιτικά σε μια χώρα που υπάρχει έλλειψη Παιδείας συνολικά.

Ο φακός μας απαθανάτισε πάντως στο κέντρο της Κυπαρισσίας την παρέα του ΟΧΙ και του ΝΑΙ που παρά τις πολιτικές τους πεποιθήσεις όχι μόνο έκαναν διάλογο αλλά κυρίως τσούγκρισαν τα ποτήρια. Εκτίμησή τους ήταν ότι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι παρά το αποτέλεσμα γιατί είναι πολλά αυτά που μας ενώνουν παρά αυτά που μας χωρίζουν.


Μεταξύ της παρέας και πρώην διοικητής του νοσοκομείου, πρώην αυτοδιοικητικοί, επιστήμονες και φίλοι….που θεωρούν ότι ο πολιτικός πολιτισμός στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία δεν πρέπει να χαθεί…

ΩΑΝ. ΜΠ.

Όλη η επικαιρότητα