Εκπαίδευση Ηλεία Πολιτική

Ομιλία Μπαξεβανάκη στα Λεχαινά: «Μακάρι να καταργούσαμε τις εξετάσεις»

Ανοιχτή συζήτηση για τα ζητήματα Παιδείας, διοργάνωσε η ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ και η ΟΜ Ανδραβίδας- Κυλλήνης στο Σινέ Άστρον στα Λεχαινά, με ομιλητή τον υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη.

Τίτλος της εκδήλωσης «Παιδεία- Αλλαγές και καινοτομίες που γίνονται πράξη».

Ο κ. Μπαξεβανάκης αναφέρθηκε στην ομιλία του  στα όσα έγιναν στην Δημόσια εκπαίδευση. Στην Α/θμια: ένας τύπος Δημοτικού Σχολείου σε όλη τη χώρα, διετής η προσχολική εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία για 184 δήμους συμπεριλαμβανομένων των δήμων της Ηλείας, καθιερώθηκε το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων, στην Β/θμια, μείωση εξεταζομένων μαθημάτων και επέκταση διδακτικού χρόνου, περιγραφική αξιολόγηση του μαθητή, καθιέρωση θεματικής εβδομάδας και κατάργηση της «κοροϊδίας» -όπως χαρακτηριστικά είπε- της απουσίας…

Σε κάποιο άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Δημ. Μπαξεβανάκης αναφερόμενος στις εξετάσεις είπε: «μακάρι να τις καταργούσαμε αλλά δεν γίνεται, γιατί πρέπει να αποτιμάται η δουλειά του μαθητή».

Παρόντες μεταξύ άλλων, ο βουλευτής κ. Μάκης Μπαλαούρας, ο γεν. γραμματέας του Υπ. Ναυτιλίας κ. Διονύσης Τεμπονέρας, ο πρ. γεν. γραμματέας του υπ. Ναυτιλίας κ. Διονύσης Καλαματιανός, ο δήμαρχος κ. Ναμπιλ Μοράντ, ο Περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης κ. Κώστας Γιαννόπουλος, η πρόεδρος του Κέντρου «Καλλιρόη Παρρέν» κ. Πανωραία Παπαδοπούλου, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας κ. Γιώργος Σαϊτάς, το μέλος του ΔΣ της Αττικό Μετρό κ. Διονύσης Κεκάτος, ο διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου κ. Κώστας Διαμαντόπουλος, ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας κ. Ζεύλας, ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού-ΑλφειούΝίκος Φάμελος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Συλλόγων γονέων, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων κ.α.

Όλη η επικαιρότητα