Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Ομιλία Μιχάλη Κατρίνη στο 2ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

«Όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη, οι ζόρικοι συνεχίζουν». Με αυτή τη φράση του Κένεντι θέλω να συγχαρώ όλους όσοι είμαστε σήμερα εδώ  για να επιβεβαιώσουμε την αυτοδύναμη στρατηγική μας, την ενότητά μας και την αποφασιστικότητά μας για ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής. Γιατί η μεγάλη δημοκρατική παράταξη είναι το Κίνημα Αλλαγής, είναι η καρδιά και η ψυχή του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η ψυχή δεν ανήκει σε αυτούς που δεν πιστεύουν σε τίποτα και πουλάνε τα πάντα για μια καρέκλα.

Απέναντι όμως στον τυχοδιωκτισμό κάποιων στελεχών, είστε όλοι εσείς αλλά και πολλοί άλλοι, που μείνατε όρθιοι στα δύσκολα, κρατήσατε ψηλά τη σημαία της παράταξης και δεν σηκώσατε καμία σημαία ευκαιρίας.

Οι 212.000 πολίτες που συμμετείχαν στη γέννηση του Κινήματος Αλλαγής απαιτούν από όλους μας ένα πράγμα:

-να χτίσουμε τη νέα, μεγάλη, προοδευτική παράταξη.

-να κάνουμε το δημοκρατικό κόσμο να αισθανθεί ξανά περήφανος.

Να φέρουμε κοντά μας τους ανθρώπους που στήριξαν, διαχρονικά, το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ που έδωσε φωνή και λόγο ύπαρξης στην ξεχασμένη Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ που  έγραψε ιστορία και άλλαξε τη ζωή και τη μοίρα εκατομμυρίων πολιτών, δίνοντας ευκαιρίες και δικαιώματα.

Απέναντι στην πόλωση και στα προεκλογικά διλήμματα του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη, έχουμε μία μόνο επιλογή.

Να μιλήσουμε με καθαρές θέσεις  για να συγκινήσουμε τους νέους που απέχουν και να τους δώσουμε κίνητρο να μείνουν και να δημιουργήσουν στη χώρα μας. Ο πρωταγωνιστικός και αυτοδύναμος ρόλος μας απαιτεί ξεκάθαρη στρατηγική και συγκεκριμένα βήματα. Τόσο πριν, όσο και μετά τις εκλογές.

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να εγκλωβιστούμε στο δίλημμα να διαλέξουμε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ. Αν οι συσχετισμοί δεν επιτρέπουν την εφαρμογή των βασικών αρχών του προοδευτικού μας προγράμματος, δεν είναι αυτοσκοπός να συμμετάσχουμε σε κανένα κυβερνητικό σχήμα.  Υπάρχει και άλλος δρόμος, ο δρόμος των κοινωνικών αγώνων και των διεκδικήσεων, ο θεσμικός ρόλος της αντιπολίτευσης.

Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να κερδίσει το στοίχημα της ανανέωσης, της αλλαγής και της ανατροπής των συσχετισμών για να δώσει την ελπίδα και να εμπνεύσει τους πολίτες. Το οφείλουμε στην πατρίδα, το οφείλουμε στην παράταξη, το οφείλουμε στη νέα γενιά.

Όλη η επικαιρότητα