WEB tv Κόσμος

Τρομοκρατική ενέργεια στη Γαλλία: Νεκροί δύο όμηροι και ο δράστης [VIDEO]

Ακούστε το άρθρο

Οι αρχές επιβεβαίωσαν επίσημα ότι υπάρχουν τρεις νεκροί από την επίθεση που σημειώθηκε σε σούπερ μάρκετ στη νότια Γαλλία, ενώ υπάρχουν και τρεις τραυματίες, ένας εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Ο τζιχαντιστής είχε νωρίτερα απελευθερώσει τους ομήρους, κρατώντας μόνο έναν αστυνομικό.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης είναι μόλις 26 ετών, γνωστός στις αρχές και έχει ριζοσπαστικοποιηθεί στο Ισλάμ. Κατά την είσοδό του στο σούπερ μάρκετ φέρεται να φώναξε “Αλαχού Ακμπάρ” και να απείλησε “Θα σας σκοτώσω όλους”. Φέρεται επίσης να έχει ζητήσει την αποφυλάκιση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ενός εκ των δραστών των επιθέσεων στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015. Νωρίτερα, φέρεται επίσης να τραυμάτισε στον ώμο έναν αστυνομικό των CRS στην κοντινή πόλη Καρκασόν.

Γαλλία: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Τρεμπ [ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ]

Ομηρεία σε σούπερ μάρκετ στη Γαλλία (La Depeche Du Midi via AP)

Ομηρεία σε σούπερ μάρκετ στη Γαλλία (La Depeche Du Midi via AP)

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFM ό άνδρας δήλωσε πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Φωτό Αρχείου (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) (BFM TV via AP)

Από την πρώτη στιγμή, ο πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, έκανε λόγο για μια «σοβαρή κατάσταση». Κοντά στην Καρκασόν «ένας άνδρας ταμπουρώθηκε σε σουπερμάρκετ μαζί με ομήρους». «Είναι μία σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο πρωθυπουργός. Η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας του Παρισιού έχει ξεκινήσει έρευνα, καθώς, όπως είπε Όλα δείχνουν ότι «πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια».

Πρώτη ενημέρωση:

Ως τρομοκρατική ενέργεια χειρίζονται οι Αρχές στη Γαλλία το περιστατικό ομηρείας οκτώ πολιτών σε σούπερ μάρκετ στα νοτιοδυτικά της χώρας, στην πόλη Τρεμπ, καθώς ο δράστης φέρεται να αναφέρθηκε στην ISIS. Νωρίτερα, ένας άνδρας άνοιξε πυρ κατά δύο αστυνομικών στην κοντινή πόλη Καρκασόν, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον έναν.

Τα γαλλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για -τουλάχιστον- δύο νεκρούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, οι Αρχές αντιμετωπίζουν ως ξεχωριστά επεισόδια τα δύο περιστατικά. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να σχετίζονται, καθώς οι δύο πόλεις, Τρεμπ και Καρκασόν έχουν απόσταση μόλις 15 λεπτά με αυτοκίνητο.

Δύο νεκροί στο σούπερ μάρκετ

Ο άνδρας που κρατά ομήρους στο σούπερ μάρκετ έχει δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και για το λόγο αυτό το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό. Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης ζήτησε ως αντάλλαγμα την απελευθέρωση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2013.

Ο γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε ότι το περιστατικό της ομηρείας στο σούπερ μάρκετ φαίνεται πως είναι «τρομοκρατική ενέργεια». Πρόσθεσε ότι η αστυνομική επιχείρηση στην Τρεμπ βρίσκεται σε εξέλιξη. Παράλληλα, σημείωσε ότι ο τραυματισμένος αστυνομικός στην Καρκασόν δεν διατρέχει κίνδυνο.

Κατά τις πληροφορίες, στο σούπερ μάρκετ κρατούνται οκτώ όμηροι, ενώ τοπικά μέσα που επικαλούνται τον αρχηγό της αστυνομίας στην περιοχή κάνουν λόγο για δύο νεκρούς, σημειώνοντας ότι ο δράστης της ομηρείας έχει πυροβολήσει κατά τουλάχιστον ενός εκ των πελατών του σούπερ μάρκετ.

Πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την πληροφορία για «δύο νεκρούς στο σούπερ μάρκετ».

Η αστυνομία μάλιστα ζητάει μέσα από τους λογαριασμούς της στα Social Media να μην διαρρέονται από τα ΜΜΕ ψευδείς ή ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα, ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή.

Πηγή: in.gr , news247

Όλη η επικαιρότητα