ΕΠΣ Ηλείας

Ομόφωνα αθώος ο Άρης Κουλούρης για το αδίκημα απόπειρας δωροδοκίας

Ακούστε το άρθρο

Αθώος κρίθηκε χθες για το αδίκημα της απόπειρας δωροδοκίας ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας, Άρης Κουλούρης, με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας και με τη σύμφωνη εισαγγελική πρόταση.

Ο κ. Κουλούρης κατηγορούνταν ότι παραμονές των εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ το 2013 επιχείρησε να εξαγοράσει την ψήφο του προέδρου του Κεραυνού Βρίνας, Βας. Κοπανιτσάνου, υποσχόμενος διαγραφή προστίμων που είχαν επιβληθεί στην ομάδα και άλλα ανταλλάγματα. Η δίκη ξεκίνησε πριν από τρεις εβδομάδες και ολοκληρώθηκε χθες, ύστερα από δύο διακοπές, με την ανακήρυξη της αθωότητας του προέδρου της ΕΠΣ Ηλείας.

Μάλιστα, ο Εισαγγελέας στην αγόρευσή του θεώρησε αναξιόπιστη την καταγγελία, κυρίως διότι έγινε ενάμιση περίπου χρόνο μετά τις εκλογές (Οκτώβριος 2014) και όχι στις αστυνομικές ή δικαστικές αρχές, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά εκ μέρους δύο εκ των καταγγελλόντων, λέγοντας ότι επιχείρησαν να ποδοσφαιροποιήσουν το δικαστήριο.

«Η σκευωρία κατέρρευσε. Το δικαστήριο ομόφωνα και με τη σύμφωνη εισαγγελική πρόταση αποφάσισε ότι η κατηγορία που μου είχε αποδοθεί, ήταν ψευδής και θεώρησε αναξιόπιστους τους καταγγέλλοντες. Ευχαριστώ τη συντριπτική πλειοψηφία των Ηλείων παραγόντων, που στάθηκαν δίπλα μου στην 6ετή αυτή ταλαιπωρία, καθώς και τους συνεργάτες μου. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον νομικό σύμβουλο της ΕΠΣ Ηλείας και δικηγόρο μου, Δημ.Δημητρουλόπουλο, για τον αγώνα που έδωσε, καθώς και τη σύζυγό μου Βίκυ για την αμέριστη στήριξή της. Θα συνεχίσω με μεγαλύτερη δύναμη και αταλάντευτα την πορεία τη δική μου και της διοίκησης στο ηλειακό και στο ελληνικό ποδόσφαιρο», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Κουλούρης.

Ικανοποίηση για την απόφαση

Ο συνήγορος υπεράσπισης του προέδρου της ΕΠΣ Ηλείας, κ. Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του δικαστηρίου, αναλύοντας τις σημαντικότερες παραμέτρους.

«Ολοκληρώθηκε σήμερα μία μακρόχρονη δικαστική υπόθεση, που ως αφετηρία της είχε τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΠΣΗ το 2013. Τότε και μετά το νικηφόρο για τον εντολέα μου Άρη Κουλούρη αποτέλεσμα των εκλογών αυτών, διατυπώθηκαν από ορισμένες πλευρές ισχυρισμοί περί δήθεν παρανομιών κατά τις αρχαιρεσίες που είχαν διεξαχθεί, παρότι  αυτές έγιναν υπό την επίβλεψη δικαστικού λειτουργού. Σε αστικό επίπεδο οι ισχυρισμοί αυτοί δεν είχαν γίνει δεκτοί και είχαν απορριφθεί οι σχετικές αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων όσων είχαν προσφύγει στο δικαστήριο. Έναν και πλέον χρόνο μετά τις εκλογές διατυπώθηκε για πρώτη φορά σε δικαστική αίθουσα ο ισχυρισμός περί δήθεν απόπειρας δωροδοκίας του προέδρου ενός τοπικού σωματείου, παρότι ο ίδιος μέχρι τότε δεν είχε κάνει καμία σχετική καταγγελία στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

«Η καταγγελία αυτή διερευνήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας σε μία δίκη που διεξήχθη με εξονυχιστικό τρόπο και διάρκεσε τρεις συνεδριάσεις και το δικαστήριο με τη σημερινή απόφασή του ομόφωνα έκρινε τον εντολέα μου Άρη Κουλούρη αθώο. Προφανώς η απόφαση αυτή μας ικανοποιεί απόλυτα γιατί αποδίδει πλήρως δικαιοσύνη αποκαλύπτοντας πόσο αστήρικτη ήταν η κατηγορία. θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στην εμπεριστατωμένη πρόταση της εισαγγελικής έδρας, που χαρακτήρισε αναξιόπιστες τις σχετικές καταγγελίες λέγοντας ότι δεν στοιχειοθετήθηκαν από κανένα σοβαρό αποδεικτικό μέσο και ότι το αποτέλεσμα των εκλογών απέδειξε πως ο κ. Κουλούρης δεν είχε κανέναν λόγο να προβεί σε μία τέτοια ενέργεια αφού η επικράτησή του ήταν πλήρης. Νομίζω πως μετά και την απόφαση αυτή μπαίνει οριστικά τέλος στη συγκεκριμένη υπόθεση, που πλέον στερείται και λόγου, αφού έχουν μεσολαβήσει και νέες αρχαιρεσίες και έχει επανεκλεγεί ο κ. Κουλούρης», σημείωσε.

Όλη η επικαιρότητα