Ελλάδα

Ομόνοια: Δύο συλλήψεις για επίθεση σε φιλορωσική αυτοκινητοπομπή

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων για την επίθεση σε βάρος της φιλορωσικής αυτοκινητοπομπής στην Ομόνοια σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Ακούστε το άρθρο

Δύο συλλήψεις για την άγρια επίθεση σε βάρος της φιλορωσικής αυτοκινητοπομπής, την περασμένη Κυριακή (03.04.2022) στην περιοχή της Ομόνοιας, πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των υπόλοιπο δραστών συνεχίζονται.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων για την επίθεση σε βάρος της φιλορωσικής αυτοκινητοπομπής στην Ομόνοια σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, προσβολή συμβόλων άλλου κράτους, έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο συλληφθέντες, την περασμένη Κυριακή είχαν επιτεθεί μαζί με άλλα άτομα σε αυτοκινητοπομπή φιλορωσικών συλλογικοτήτων στην περιοχή της Ομόνοιας, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών σε δύο οχήματα και τον τραυματισμό δύο ατόμων.

Στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ρούχα που φορούσαν την ημέρα της επίθεσης καθώς και δύο μαχαίρια και πιστόλι αερίου. Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των έτερων δραστών συνεχίζονται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 8 Απρίλιου 2022, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο αλλοδαποί για την επίθεση σε βάρος ατόμου την Κυριακή 3 Απριλίου 2022.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, προσβολή συμβόλων άλλου κράτους, έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω, την Κυριακή 3 Απριλίου 2022, είχαν επιτεθεί μαζί με έτερα άτομα σε αυτοκινητοπομπή φιλορωσικών συλλογικοτήτων στην περιοχή της Ομόνοιας, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών σε δύο οχήματα και τον τραυματισμό δύο ατόμων.

Στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ρούχα που φορούσαν την ημέρα της επίθεσης καθώς και δύο μαχαίρια και πιστόλι αερίου.

Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των έτερων δραστών συνεχίζονται».

Όλη η επικαιρότητα