Αγροτικά Ηλεία

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας: Διπλή διαμαρτυρία για δασικούς χάρτες και υπερφολόγηση

Ακούστε το άρθρο

Διπλή διαμαρτυρία πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι αγρότες της Ηλείας, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας  (ΟΑΣΗ) στο πλαίσιο της ανάδειξης των σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο.

Αρχικά προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δασών Ηλείας για το θέμα των δασικών χαρτών, όπου και ενημερώθηκαν για τις νεότερες εξελίξεις από τον προϊστάμενο Παν.Κορισιάνο, και του παρέδωσαν ψήφισμα με το διεκδικητικό τους πλαίσιο. «Επιμένουμε στις αρχικές διεκδικήσεις που είχαμε και δεν μας ικανοποιούν οι τροποποιήσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το μόνο που θέλει να κάνει είναι να χαρατσώσει από άλλη μεριά τους αγρότες και να δημιουργήσει τέτοια ζητήματα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ, Χρήστος Γιαννόπουλος.

Ακολούθως μετέβησαν στο υποκατάστημα της ΔΟΥ Πύργου, όπου και παρέδωσαν επίσης ψήφισμα στη Διοίκηση, εκδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική της υπερφορολογησης.

«Βιώνουμε φοροληστεία, καθώς απαιτούν να πάρουν πάνω από το 50% των εσόδων. Εμείς θα συνεχίσουμε και θα δούμε πώς θα συνεχίσουν τα πράγματα. Στα τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη θα ξαναγίνει συγκέντρωση της Πανελλαδικής των Αγροτών για να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε από εκεί και πέρα», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι το νέο τέλος στο νερό θα επιβαρύνει τη μικρή και μεσαία αγροτιά, ενώ στηλίτευσε τα προβλήματα στις πληρωμές των κτηνοτρόφων.

«Πολλές εταιρείες δημιουργούν προβλήματα στην πληρωμή των συναδέλφων κτηνοτρόφων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για να συντηρήσουν τα ζώα τους και να μην υπάρχει ούτε γάλα αλλά ούτε και παραγωγή κρέατος αργότερα», σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος.
 

Όλη η επικαιρότητα