Κόσμος

Ομπάμα: Η μαριχουάνα δεν είναι πιο επικίνδυνη από το αλκοόλ

obama.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η μαριχουάνα, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με την ηρωίνη, το ναρκωτικό έκσταση και τα ψυχεδελικά φάρμακα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, δεν είναι πιο επικίνδυνη από το αλκοόλ, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα.

Μιλώντας στο συντάκτη του περιοδικού New Yorker, Ντέιβιντ Ρέμνικ, ο Ομπάμα δήλωσε ότι παρόλο που θεωρεί το κάπνισμα μαριχουάνας ακόμη αρνητικό, πιστεύει πως σε γενικές γραμμές, το ναρκωτικό δεν θεωρείται πλέον μια κοινωνική ασθένεια όπως στο παρελθόν.

«Όπως γνωρίζετε ήδη, όταν ήμουν μικρός κάπνιζα κι εγώ μαριχουάνα και θεωρώ πως είναι μια κακή συνήθεια και ελάττωμα, που δε διαφέρει από τα τσιγάρα που κάπνιζα από τη νεαρή μου ηλικία μέχρι ένα μεγάλο κομμάτι της ενήλικης ζωής μου. Δε νομίζω ότι είναι πιο επικίνδυνο από το αλκοόλ» δήλωσε ο Ομπάμα στο εβδομαδιαίο περιοδικό.

Ο Πρόεδρος δήλωσε πως η μαριχουάνα στην πραγματικότητα ήταν λιγότερο επικίνδυνη από το αλκοόλ «όσον αφορά στις επιπτώσεις της στον μεμονωμένο καταναλωτή».

«Δεν είναι κάτι που ενθαρρύνω και έχω πει στις κόρες μου πως νομίζω ότι είναι κακό, ένα χάσιμο χρόνου, καθόλου υγιεινό» πρόσθεσε.

Δύο κράτη, το Κολοράντο και η Ουάσινγκτον, έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση της μαριχουάνας. Άλλα 18, μαζί με την Κολούμπια, επιτρέπουν κάποια νόμιμη χρήση μαριχουάνας, κυρίως για ιατρικούς σκοπούς.

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα