Κόσμος

Ομπάμα: Θετικό βήμα η συμφωνία για την Ελλάδα, θα χρειαστούν και άλλα βήματα

thetiko_vima_i_symfonia_gia_tin_ellada_tha_hreiastoyn_kai_alla_vimata.jpg
Ακούστε το άρθρο
Τη συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές καλωσόρισε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε λόγο για «θετικό βήμα», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι θα χρειαστεί κι άλλη δουλειά, κάτι που ερμηνεύεται ως αναφορά σε δράση για το χρέος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θεωρεί τη συμφωνία ως «ένα θετικό βήμα που θα μπορούσε να στηρίξει μία επιστροφή στην ανάπτυξη και την βιωσιμότητα του χρέους στην Ελλάδα», ωστόσο σημείωσε ότι θα «χρειαστεί και άλλη δουλειά».

Αν και ο Ομπάμα δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες για το τι ακριβώς σημαίνει αυτό, οι ΗΠΑ έχουν ταχθεί υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ήρθε μετά από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο αμερικανός πρόεδρος με ευρωπαίους ηγέτες για το θέμα της Ελλάδας, αλλά και του Ιράν.

Συγκεκριμένα, ο Ομπάμα μίλησε τηλεφωνικά με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και με την Φεντερίκα Μογκερίνι, επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Λιού δήλωσε ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα