Ηλεία

«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» στην οικία Τατάνη – Μάγεψαν το κοινό!

Μεγάλος αριθμός θεατών βρέθηκε στην οικία Τατάνη και χειροκρότησε θερμά για το εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Ακούστε το άρθρο

Το ζεστό χειροκρότημα μικρών και μεγάλων που βρέθηκαν στην Οικία Τατάνη προκειμένου να παρακολουθήσουν την παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, κέρδισαν οι συντελεστές της το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Πρόκειται για ένα από τα αριστουργήματα του Άγγλου ποιητή και θεατρικού συγγραφέα, σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας ξεπέρασε για ακόμα μια φορά τα όρια του νομού του και διοργάνωσε και φέτος καλοκαιρινή περιοδεία στην ευρύτερη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και με την υποστήριξη του Δήμου Πατρέων, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την ΠΕΔ ΔΕ με ελεύθερη είσοδο.

Όσον αφορά την παράσταση, αποτελεί ένα ερωτικό παιχνίδι παρεξηγήσεων και ανατροπών ανάμεσα σε τέσσερις νέους που κρύβονται στο δάσος. Ένα παιχνίδι που τα νήματά του, αριστοτεχνικά κινεί ο μεγάλος ελισαβετιανός συγγραφέας και στο οποίο εμπλέκονται ξωτικά, δαιμόνια, ο βασιλιάς, η βασίλισσα και νεαροί Αθηναίοι.

Οι μοναδικές ερμηνείες των ηθοποιών Βασίλη Κόκκαλη, Θοδωρή Βραχά, Ελίνας Σταμοπούλου, Σταυρούλας Τσιάμη και Γιάννη Γιαραμαζίδη, εντυπωσίασαν το κοινό που στο τέλος τους χάρισε το πιο θερμό του χειροκρότημα. Δε θα μπορούσε βέβαια κανείς να μη δώσει και τα εύσημα στους υπόλοιπους συντελεστές. Συγκεκριμένα, στη μετάφραση στο Διονύση Καψάλη, στη σκηνοθεσία-διασκευή-δραματουργική επεξεργασία στο Χρήστο Στρέπκο, στη σκηνογραφία-ενδυματολογία στην Κέννυ Μακλέλλαν, στη μουσική σύνθεση στο Διονύση Μπάστα, στην κινησιολογία στην Ειρήνη Αποστολάτου, στο σχεδιασμό φωτισμών στο Βασίλη Κλωτσοτήρα και στο teaser–video παράστασης στους Beton Latex, Iωάννη Κοψίνη και Ανδρέα Σμυριλιό.

Όλη η επικαιρότητα