Ηλεία

«Ονειρευόμαστε μια άλλη κοινωνία» – Πορεία μαθητών στην Αμαλιάδα

Μικρή σε συμμετοχή αλλά μεγάλη σε παλμό η μαθητική πορεία χθες το μεσημέρι στην Αμαλιάδα, με πρωτοβουλία των δύο Λυκείων της πόλης που τελούν υπό κατάληψη τις τελευταίες ημέρες.

Η πορεία διοργανώθηκε από το 1ο Λύκειο και το 2ο Λύκειο Αμαλιάδας και ως επί το πλείστον συμμετείχαν μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι έχουν μπει στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και βλέπουν τη μία αλλαγή να διαδέχεται την άλλη, με το Υπουργείο Παιδείας να μην ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του, επιβαρύνοντας την ήδη επιβαρυμένη ψυχολογία των παιδιών.

Βασικό αίτημα των μαθητών η μη κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων στο πλαίσιο των Πανελλαδικών και η μη διεξαγωγή των ενδοσχολικών εξετάσεων πριν τις Πανελλαδικές.

Στους κεντρικούς δρόμους

Αυτά βροντοφώναξαν χθες προς πάσα κατεύθυνση οι μαθητές της Αμαλιάδας, οι οποίοι ξεκίνησαν την πορεία τους από την πλατεία Μπελογιάννη, στο ύψος του ΚΤΕΛ, και αφού διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληξαν έξω από το Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο.

Κρατώντας πανό στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Τσίπρα και Γαβρόγλου ακούστε το καλά, οι μαθητές στους δρόμους για άλλη μια φορά» και «Στο σάπιο σύστημά σας, σάπια και η παιδεία, εμείς ονειρευόμαστε μια άλλη κοινωνία», οι μαθητές θέλησαν να προβάλουν σε όλους τα αιτήματά τους, ζητώντας να βρεθεί λύση.

Τα παιδιά δεν σταμάτησαν να φωνάζουν, ξεκαθαρίζοντας ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, μέχρις ότου λάβουν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Οι μαθητές είχαν και συμπαράσταση από το μπλόκο των αγροτών στο Λατίφι και την πορεία ακολουθούσε ένα τρακτέρ με αγρότες από το μπλόκο. Επίσης, στην πορεία συμμετείχαν και ορισμένοι καθηγητές των σχολείων.

Μετά το πέρας της πορείας, που έληξε ειρηνικά και χωρίς προβλήματα, οι μαθητές έδωσα ραντεβού σήμερα στις 11 το πρωί στον Πύργο, για να κάνουν νέα πορεία με τη συμμετοχή και σχολείων του Πύργου.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα