Χωρίς κατηγορία

OnlyFans: «Τέλος» το σεξουαλικό περιεχόμενο από την πλατφόρμα – Αντιδράσεις από σεξεργάτες και ακτιβιστές

Έντονες αντιδράσεις από τους σεξεργάτες και ακτιβιστές έχει προκαλέσει η είδηση
Ακούστε το άρθρο

Ακτιβιστές και σεξεργάτες αντιδρούν στην απόφαση της πλατφόρμας OnlyFans να απαγορεύσει το πορνό, μια αλλαγή που θα έχει άμεσες επιπτώσεις στις ζωές τους. “Θα αναγκαστούμε να εργαστούμε στις πολύ επικίνδυνες συνθήκες του δρόμου”, υποστηρίζουν.

Έντονες αντιδράσεις από τους σεξεργάτες και ακτιβιστές έχει προκαλέσει η είδηση ότι το OnlyFans, η πλατφόρμα που είναι ταυτισμένη τα τελευταία χρόνια με το σεξουαλικό περιεχόμενο που διαθέτει στους χρήστες – συνδρομητές της, αποφάσισε να αλλάξει “ρότα” και να προχωρήσει σε απαγόρευση φωτογραφιών και βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου από την 1η Οκτωβρίου.

“Μας παίρνουν τα safe spaces μας”

Όπως υποστηρίζουν όσοι εργάζονται προς το παρόν για τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα σαν σεξεργάτες, αυτή η έκβαση θα έχει άμεσες επιπτώσεις στις ζωές τους, καθώς πολλοί θα αναγκαστούν να δουλέψουν στο δρόμο, εκεί όπου τα πράγματα δεν είναι ιδιαίτερα “προστατευμένα”, εκεί όπου δεν υπάρχει πάντα “safe space”.

“Μας παίρνουν τα safe spaces μας”, τονίζει η Jane, ακτιβίστρια και εργάτρια του σεξ που ζήτησε να καταγραφεί μόνο με το μικρό της όνομα. “Δε υπάρχει πλέον προστασία για εμάς”.

“Είμαι απολύτως συντετριμμένη. Όλοι όσοι με ξέρουν γνωρίζουν ότι πρόσφατα κατάφερα να αποφύγω να μου κάνουν έξωση από το σπίτι χάρη στη δουλειά μου στην πλατφόρμα. Δεν έχω ιδέα τι θα κάνω τώρα”, γράφει στο Twitter γυναίκα που εργάζεται για την πλατφόρμα..

“Άλλη μία σανίδα σωτηρίας αφαιρείται από τις ζωές μας”

Η πλατφόρμα που προσφέρει επί πληρωμή αποκλειστικές φωτογραφίες και videos και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για το γυμνό και σεξουαλικό της περιεχόμενο, κατάφερε να “σαρώσει” σε κέρδη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρει έχει 130 εκατομμύρια χρήστες.

Η απαγόρευση του πορνογραφικού περιεχομένου από την ιστοσελίδα θα θέσει πολλούς ανθρώπους σε κίνδυνο, όπως υποστηρίζουν ακτιβιστές. “Έπειτα από αυτή την αλλαγή πολλοί σεξεργάτες θα μείνουν χωρίς δουλειά, δεν θα έχουν χρήματα για να πληρώσουν το ενοίκιο, για να ταΐσουν τα παιδιά τους και θα εξαναγκαστούν να εργαστούν στις επικίνδυνες συνθήκες του δρόμου”, επεσήμανε μιλώντας στο Guardian, η Mar Moody, εργαζόμενη του σεξ μέσω του διαδικτύου και συμπρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων και Καλλιτεχνών της Ενήλικης Βιομηχανίας.

“Άλλη μία σανίδα σωτηρίας αφαιρείται από τις ζωές μας”, δήλωσε η σεξ εργάτρια Kate D’Adamo.

Πολλοί σεξεργάτες προτιμούν το OnlyFans για αναζήτηση εργασίας καθώς η πλατφόρμα παρακρατεί χαμηλό ποσοστό του κέρδους σε σχέση με άλλες, δίνοντας στους εργαζομένους το 80% του ποσού που έβγαλαν. Πολλοί υποστηρίζουν ότι το OnlyFans τους έχει δώσει οικονομική ελευθερία που δεν έχουν βρει σε άλλους χώρους εργασίας.

“Η απόφαση της ιστοσελίδας θα είναι καταστροφική για τις σεξ-εργάτριες που τη χρησιμοποιούσαν για να ζήσουν και να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο της εργασιακής διαδικασίας”, δήλωσε η Heather Berg, επίκουρη καθηγήτρια γυναικών, φύλου και σεξουαλικότητας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις.

Η OnlyFans είπε ότι αναγκάστηκε να προχωρήσει στην αλλαγή αυτή μετά από πίεση των τραπεζών.

Πηγή: Νews247.gr

Όλη η επικαιρότητα