Ελλάδα

Οπαδική βία: Κακουργηματική δίωξη σε βάρος 10 ατόμων για ξυλοδαρμό 14χρονου

Βαρύτατες ποινές αντιμετωπίζουν οι δέκα νεαροί που συμμετείχαν σε ομαδικό ξυλοδαρμό 14χρονου στη Θεσσαλονίκη. Βαρύτατες ποινές αντιμετωπίζουν οι δέκα νεαροί που συμμετείχαν σε ομαδικό ξυλοδαρμό 14χρονου στη Θεσσαλονίκη.
Ακούστε το άρθρο

Κακουργηματική δίωξη για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, από κοινού, άσκησε ο εισαγγελέας, σε βάρος των δέκα νεαρών, 16 έως 19 ετών, οι οποίοι περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την άγρια επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, σε βάρος 14χρονου.

Να σημειωθεί πως το περιστατικό είχε σημειωθεί στην παραλιακή λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, στη Θεσσαλονίκη, μόλις δύο 24ωρα πριν από τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου Άλκη.

Οι δράστες επιτέθηκαν απρόκλητα στον 14χρονο και τον ξυλοκόπησαν. Μάλιστα, όπως είχε καταγγείλει το θύμα όσο δεχόταν τα χτυπήματα τον ρωτούσαν «τι ομάδα είναι». Εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο φέροντας κακώσεις στο σώμα και στο κεφάλι.

Μετά τη μήνυση που υποβλήθηκε από τους γονείς των παιδιών, η αστυνομία άρχισε να αναζητεί στοιχεία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Κατά την έρευνα ταυτοποιήθηκαν 10 άτομα ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και βίντεο με σκηνές από τον ξυλοδαρμό.

πηγή:sportime

Όλη η επικαιρότητα