Ελλάδα

Όπλα και εκρηκτικά βρέθηκαν σε ταχύπλοο σκάφος στη Χίο!

chios.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μπροστά σε μια υπόθεση διακίνησης και εμπορίας όπλων αλλά ενδεχομένως και με «άρωμα» τρομοκρατίας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Αστυνομία. 

Το κουβάρι της υπόθεσης ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης όταν σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής ακτοφυλακής, που περιπολούσε προληπτικά για παράνομους μετανάστες ανοιχτά της Χίου, εντόπισε μεταξύ Χίου και Οινουσών, ένα ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος επτά μέτρων και το προσέγγισε για έλεγχο «ρουτίνας». Οι επιβάτες του φουσκωτού δεν έκαναν προσπάθεια να διαφύγουν και στον έλεγχο, που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν δύο αντιαρματικούς όλμους, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλο αριθμό έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών. 

Σύμφωνα με πηγές από το Γενικό Επιτελείο Στρατού που μίλησαν στο protothema.gr, τα όπλα δεν φέρουν σειριακούς αριθμούς και δεν προέρχονται από το οπλοστάσιο του ελληνικού στρατού  αν και για προληπτικούς λόγους έχουν ξεκινήσει καταμετρήσεις σε όλες τις μονάδες.
Και οι τέσσερις επιβαίνοντες, δύο Έλληνες και δύο Τούρκοι, έχουν συλληφθεί ενώ όπως έγινε γνωστό το σκάφος είχε κατεύθυνση την Τουρκία.

Μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων των συλληφθέντων, σήμανε συναγερμός στην αντιτρομοκρατική, η οποία ξεκίνησε έρευνες σε σπίτια που είχαν ενοικιάσει τα συγκεκριμένα άτομα σε Αθήνα, Κόρινθο και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους Έλληνες, ο οποίος είναι 22 ετών, σπουδαστής στην Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, δήλωσε ότι προσελήφθη με αμοιβή 500 ευρώ, για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία και ότι δεν ήξερε τι μετέφερε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής συγκεντρώνουν οι δύο Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι είναι γνωστοί στις αρχές για ένοπλη δράση στη χώρα τους, αλλά και ο ένας Έλληνας συνεργάτης τους. Εκτιμάται ότι ο οπλισμός και τα εκρηκτικά προορίζονταν για ενέργειες που είχαν σχεδιαστεί να γίνουν στην Τουρκία.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα