Ελλάδα

Όπου φύγει φύγει: Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων του Δεκαπενταύγουστου

Ακούστε το άρθρο

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 25 δρομολόγια, 15 από τη Ραφήνα και 5 από το Λαύριο – Μέτρα της  Τροχαίας στο οδικό δίκτυο – Επιστρέφονται  πινακίδες  κυκλοφορίας – Σύμμαχος ο καιρός

Αυξημένη αναμένεται να είναι και σήμερα η κίνηση από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου.

Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει και σήμερα έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των οδηγών των οχημάτων, ενώ καλό είναι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, να είναι τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους.

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 25 δρομολόγια, 15 από τη Ραφήνα και 5 από το Λαύριο.

Χθες Σάββατο 11 Αυγούστου από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 27 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 35.579 επιβάτες, 6.552 οχήματα, 498 φορτηγά και 1.304 δίκυκλα.

Για τον Αργοσαρωνικό έγιναν 35 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 8.877 επιβάτες, 999 ΙΧ, 47 φορτηγά και 414 δίκυκλα. Από τη Ραφήνα πραγματοποιήθηκαν 15 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν για διάφορα νησιά των Κυλάδων 10.326 επιβάτες, 2.115 οχήματα 23 φορτηγά και 250 δίκυκλα. Από το Λαύριο έγιναν 6 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 2.992 επιβάτες, 787 οχήματα, 13 φορτηγά και 79 δίκυκλα.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο οδικό δίκτυο – Επιστρέφονται  πινακίδες

Αυξημένα είναι από την Παρασκευή, και για τις επόμενες ημέρες τα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η ελληνική αστυνομία, ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου.

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν επίσης, οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Την ίδια στιγμή η δημοτική αστυνομία της Αθήνας έχει ξεκινήσει από την Παρασκευή την επιστροφή πινακίδων προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ταξιδιώτες του Δεκαπενταύγουστου.

Η επιστροφή των πινακίδων θα γίνεται, μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου.

Δεν θα επιστραφούν οι πινακίδες που έχουν αφαιρεθεί για παραβάσεις αντικοινωνικής στάθμευσης (στάθμευση σε ράμπα ΑΜΕΑ).

Η επιστροφή γίνεται με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών, από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας (Αγ. Κωνσταντίνου 14, 1ος όροφος).

Πέφτουν τα μελτέμια

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο ο καιρός από σήμερα Κυριακή, θα είναι ηπιότερος λόγω της εξασθένησης των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή του Αιγαίου, εξαιτίας των μελτεμιών της εποχής.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Protothema.gr ο μετεωρολόγος, το Σάββατο έπνεαν ισχυροί άνεμοι στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κυρίως για τα ανατολικά και νότια τμήματα της επικράτειας, δηλαδή στο Αιγαίο, όπου οι μέγιστες ριπές των ανέμων άγγιξαν τα 8 μποφόρ και κυρίως στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Ντόρο αλλά και στα τμήματα των Κυκλάδων όπου οι μέγιστες ριπές άγγιξαν ακόμα και τα 9 μποφόρ.

Ουσιαστικά όμως, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν κατά ένα Μποφόρ οι άνεμοι με αποτέλεσμα να μην έχουμε πάνω από 7 ίσως τοπικά και 8 μποφόρ στις περιοχές του Αιγαίου και 6 με 7 μποφόρ στα τοπικά ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

πηγή

Όλη η επικαιρότητα