Ηλεία

Ώρα κρίσης για τα χρέη ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ – Για δόλο και εκβιασμό κατηγορεί τη ΔΕΗ ο Ν. Φάμελος

Ακούστε το άρθρο

Μέρα κρίσιμη η σημερινή για το παρόν και το μέλλον του πρωτογενούς τομέα στην Ηλεία, καθώς λήγει η προθεσμία που είχε δώσει η ΔΕΗ στους ΤΟΕΒ της Ηλείας και στον ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού για να ρυθμίσουν τα χρέη τους σύμφωνα με την πρότασή της και να αποτραπεί νέα διακοπή της ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια.

Η ΔΕΗ εμμένει στην πρότασή της για  άμεση καταβολή του 30% των χρεών, ύψους 9 εκατ. ευρώ περίπου, και την αποπληρωμή του υπόλοιπου των οφειλών σε 24 δόσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα έχουν μεταφερθεί στην εφ. «Πατρίς» από τους διοικήσεις των οργανισμών έγγειων βελτιώσεων, είναι αδύνατον να συγκεντρωθεί τόσο μεγάλο ποσό.

«Οι διοικήσεις των ΤΟΕΒ κάνουν μεγάλη προσπάθεια σε καθημερινή βάση για να συγκεντρώσουν χρήματα, όμως έχουν πολλές υποχρεώσεις διότι μέρα παρά μέρα πρέπει να επισκευάσουν ζημιές στο δίκτυο. Αυτό που κάνει η ΔΕΗ είναι εκβιαστικό και υποδηλώνει δόλο, διότι δεν έθεσε το ζήτημα στην αρχή αλλά στη μέση της περιόδου για να εκβιάσει. Άλλωστε, η δύσκολη κατάσταση φάνηκε και από την ψήφιση της τροπολογίας σε σχέση με τη δυνατότητα είσπραξης των ΤΟΕΒ και του ΓΟΕΒ. Αποδείχθηκε ότι υπήρχε κενό νόμου σε σχέση με την είσπραξη των οφειλών», δήλωσε ο κ. Φάμελος.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 12:30 εκδικάζεται η προσωρινή διαταγή από τον Α’ ΤΟΕΒ Πύργου για να μην κοπεί εκ νέου το ρεύμα μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Όλη η επικαιρότητα