Ηλεία

Ώρα μηδέν στους Αγίους Θεοδώρους: Λήμματα στο ρέμα της Βροντούς – Αφόρητη δυσοσμία

Ακούστε το άρθρο

Αφόρητη είναι η κατάσταση στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών και την ευρύτερη περιοχή τόσο από την εικόνα ρύπανσης που παρουσιάζει το ρέμα της Βροντούς όσο και από την οσμή που «πνίγει» την περιοχή.

Ανήσυχοι και εξοργισμένοι χθες από την εικόνα που εμφανίζει το ρέμα του Βροντού αλλά και την οσμή, οι κάτοικοι του οικισμού Αγ. Θεόδωροι Λεχαινών και για μια ακόμη φορά κάλεσαν τον δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης να δει την κατάσταση από κοντά.

Κλιμάκιο υπό τον Ναμπίλ

Πράγματι ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ χθες μετέβη στους Αγίους Θεοδώρους όπου πραγματοποίησε αυτοψία. Μαζί του ήταν ο αναπληρωτής δήμαρχος και διευθύνων σύμβουλος της Κοτύχι ΑΕ Διονύσης Μάλλιαρης οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Μίγκος, Τάσος Μυλωνόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιάννης Λέντζας.
Το κλιμάκιο των αυτοδιοικητικών μόλις έφθασε στην περιοχή, ήρθε αντιμέτωπο με μια αφόρητη κατάσταση. Το νερό στο ρέμα έχει μαύρο χρώμα, σε πολλά σημεία «αφρίζει», ενώ αναδύεται δυσοσμία που με την υψηλή λόγω εποχής θερμοκρασία γίνεται αφόρητη.

Μήνυση κατά αγνώστων

Ο δήμαρχος κάλεσε την αστυνομία, συνομίλησε τηλεφωνικά με την εισαγγελία και εκφράσθηκε η σκέψη να ασκηθεί από τον δήμο μήνυση κατ’ αγνώστων για μόλυνση του περιβάλλοντος. Παράλληλα ο δήμαρχος επικοινώνησε με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο ο οποίος δεσμεύτηκε να στείλει άμεσα κλιμάκιο στην περιοχή για να εξετάσουν τα αίτια της δυσοσμίας και την πηγή της ρύπανσης του ρέματος.

«Πνίγεται» η περιοχή

«Δυσοσμία που δεν αντέχεται, ένα ρέμα μαύρο και από το ρέμα αυτό αγρότες παίρνουν νερό και ποτίζουν τα χωράφια τους!», μας είπε κάτοικος της περιοχής και συνέχισε: «Η δημοτική αρχή οφείλει επιτέλους να διαπιστώσει την ακριβή αιτία του προβλήματος και να σταματήσει η μόλυνση της περιοχής και να μπορέσουμε να ζήσουμε στα σπίτια μας». Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοδιοικητικός δεν άντεξε την δυσοσμία και είχε τάσεις προς έμετο.

Καταλήγουν στο Κοτύχι

Ακόμη πρέπει να σημειωθεί πως τα νερά, σύμφωνα με χάρτη που έχει κοινοποιήσει και στο f/b ο δικηγόρος κ. Γιώργος Κατσαμπέρης που έχει ασχοληθεί με το θέμα, φθάνουν στο Κοτύχι με ότι αυτό συνεπάγεται. Οι κάτοικοι της περιοχής δικαιολογημένα αγωνίζονται και διεκδικούν αξιοπρεπή διαβίωση.
Το θέμα είχε απασχολήσει πριν από περίπου δύο μήνες το δημοτικό συμβούλιο του δήμου και ενδεχομένως να απασχολήσει και σήμερα εκτός ημερησίας διατάξεως το δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει στα Λεχαινά.

Όλη η επικαιρότητα