Ηλεία Πολιτική

Το όραμά του για τη νέα Κεντροαριστερά περιέγραψε από τον Πύργο ο Νίκος Ανδρουλάκης

Η δημιουργία μιας μεγάλης Κεντροαριστερής παράταξης που θα τερματίσει την ανεργία και τη μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό είναι ο πρώτιστος στόχος του ευρωβουλευτή και υποψήφιους αρχηγού του νέου φορέα, Νίκου Ανδρουλάκη, όπως τόνισε χθες στην ομιλία του στο κατάμεστο Εργατικό Κέντρο Πύργου.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι πρέπει το συντομότερο δυνατόν να εφαρμοστεί μια σχεδιασμένη και μακρόπνοη πολιτική για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και παράλληλα να σταματήσει η πληθυσμιακή «αιμορραγία» που υφίσταται από τη μετανάστευση των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

«Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια περνάει πάρα πολύ δύσκολα μετά τη χρεοκοπία που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Καραμανλή. Με τις στείρες συγκρούσεις που προκάλεσαν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας, χάθηκε πολύτιμος χρόνος, και τώρα ο ελληνικός λαός πληρώνει πολύ μεγαλύτερο λογαριασμό και τα παιδιά του συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό διότι έχουν πολλά προσόντα αλλά πολύ λίγες ευκαιρίες να βρουν δουλειά και να σταδιοδρομήσουν στην Ελλάδα», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, προσθέτοντας ότι για να αντιστραφεί αυτό το ρεύμα, πρέπει να υπάρξει αξιοκρατία.

«Βαρέθηκαν μια χώρα όπου όποιος έχει μεγάλες δυνατότητες και ευρεία μόρφωση,  να μην του δίνει το κράτος τη δυνατότητα να παράξει μέσα από τη μεγάλη φορολογία και την αναξιοκρατία. Στόχος μου είναι επιτέλους να μειωθεί η ανεργία των νέων, να έχουμε ολική πολιτική για το δημογραφικό, και να έχουμε όσο γίνεται περισσότερες πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης σε αυτήν την εποχή που οι ανισότητες αυξάνονται», επισήμανε ο  Νίκος Ανδρουλάκης και δεσμεύθηκε για κριτήρια ΑΣΕΠ και κλειστή τετραετή θητεία στις δημόσιες θέσεις ευθύνης  και χι να γεμίζει το κράτος με αποτυχόντες βουλευτές και κομματικούς αξιωματούχους, όπως κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια».

Δριμεία κριτική για το Πάτρα-Πύργος

Στη συνέχεια άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τα όσουν γίνει στον διαγωνισμό κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος και αναφέρθηκε στους πυλώνες ανάπτυξης της Ηλείας, φέρνοντας ως συγκριτικό παράδειγμα τη Μεσσηνία.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ηλείας είναι ο οδικός άξονας. Αν κάνετε τη σύγκριση με τη Μεσσηνία, θα δείτε ότι έγιναν δύο μεγάλα έργα, ένα δημόσιο και ένα ιδιωτικό, και απευθείας δημιουργήθηκε μια νέα κατάσταση στην οικονομία. Γιατί να μη συμβεί αυτό και την Ηλεία. Ο οδικός άξονας καθυστερεί γιατί ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο και τον κ. Σπίρτζη κάνουν παιχνίδια εις βάρος του λαού της Ηλείας. έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει το έργο. Εμείς είχαμε μια άλλη στάση, μιλούσαμε για ένα ενιαίο έργο και όχι να σπάει σε κομμάτια με κίνδυνο να απενταχθεί. Όταν έρθει στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο ο κ. Τσίπρας, θα πρέπει να απαντήσει με ξεκάθαρο τρόπο τι εξυπηρετεί ο τεμαχισμός», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Για τα μελλοντικά σενάρια συγκυβέρνησης, ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε συγκεκριμένους όρους, φέρνοντας ως παράδειγμα την Κύπρο.

«Ο κυπριακός Ελληνισμός κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση και να φύγει από το μνημόνιο χωρίς να συγκυβερνήσουν ο Συναγερμός με το ΑΚΕΛ. Υπήρχε όμως συνεννόηση και συναίνεση σε όλα τα επίπεδα. Συναίνεση και συνεννόηση δεν σημαίνει συγκυβέρνηση. Αν υπάρξει αυτό το σενάριο, θα είναι μόνο με μια ισχυρή προγραμματική συμφωνία και πάνω από όλα εάν σε τιμήσει ο λαός. Κάποιοι νομίζουν ότι συγκυβέρνηση είναι μόνο το μοίρασμα υπουργικών θέσεων. Με τη δική μου ηγεσία δεν υπάρχει περίπτωση οποιαδήποτε μορφή συγκυβέρνησης να είναι διαμοίρασμα εξουσίας μεταξύ παλαιών πρωταγωνιστών», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Την ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη προλόγισε ο οικονομολόγος, μέλος της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ηλείας και εκλογικός αντιπρόσωπός του στον νομό, Σταύρος Δανιελιάν-Δανιηλίδης.

Παρόντες ήταν ο βουλευτής Ηλείας της Δημ. Συμπ., Γ.Κουτσούκος, ο αντιπερ/ρχης Ηλείας, Γ.Γεωργιόπουλος, ο αντιπερ/ρχης Αγροτ. Ανάπτ., Κ.Μητρόπουλος, ο δήμαρχος Ήλιδας Γ.Λυμπέρης, ο γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, Δ.Γιατράς, το μέλος του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ και πρ. βουλευτής Μ.Κατρίνης, οι περ/κοί σύμβ. Παν. Πλατανιάς και Μαν. Αγιομυργιαννάκης, ο περ/κός σύμβ. και υπεύθυνος Δυτ.Ελλάδας για τις εκλογές, Μ.Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΚ Αρχαίας Ολυμπίας, Χ.Σπηλιόπουλος, ο επικ. της μείζ. Μειοψηφίας του δήμ. Πύργου, Τ.Αντωνακόπουλος, ο επικ. της μείζ. Μειοψ. του δήμου Ήλιδας, Γ.Λυμπέρης,  ο δημοτ. Σύμβ. Πύργου, Γ.Παναγόπουλος, η δημοτ. Σύμβ. Ήλιδας, Ν.Κοκκαλιάρη, κ.ά.

Όλη η επικαιρότητα