Ηλεία

Οργή και αγανάκτηση στην Ανδραβίδα: Τι γίνεται με την Τράπεζα Πειραιώς και το Αστυνομικό Τμήμα

Σε συνοικισμό κινδυνεύει να μετατραπεί  το αμέσως προσεχές διάστημα μια ιστορική πόλη του νομού Ηλείας. Η Ανδραβίδα τις επόμενες μέρες χάνει το Αστυνομικό Τμήμα, από την ερχόμενη Δευτέρα χάνει και το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς που θα είναι ανοιχτό μόνο δύο φορές την εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή εδώ και ένα χρόνο, το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ υπολειτουργεί αφού είναι ανοικτό από τις 12 – 2 κάθε μέρα. «Τι θα απομείνει στην Ανδραβίδα;» αναρωτιούνται κάτοικοι και η απάντηση είναι : αναμνήσεις και ιστορία. Δικαιολογημένη λοιπόν είναι η αγανάκτηση και η οργή των Ανδραβιδαίων.

Διαμαρτυρία

Ο δήμαρχος κ Ναμπίλ Μοράντ όπως δημοσιεύσαμε και χθες, απέστειλε επιστολή προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Δυτικής Πελοποννήσου της Πειραιώς  κ. Α. Σταυρόπουλο εξηγώντας του ότι δεν πρέπει να κλείσει το υποκατάστημα της Ανδραβίδας μιας κωμόπολης με μεγάλη εμπορική δραστηριότητα, με περίπου 5000 κατοίκους, που εξυπηρετεί και την 117 ΠΜ και καλεί την διοίκηση της Τράπεζας να ανακαλέσει την απόφασή της. Τις αμέσως επόμενες μέρες ο δήμαρχος θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή.

Συνέπειες για την οικονομία

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης κ Ανδρέας Κορομηλάς δήλωσε για την κατάσταση που διαμορφώνεται: «Η Ανδραβίδα οδηγείται σε ερημοποίηση. Μετά την κατάργηση του ΑΤ περιμέναμε ότι την ίδια τύχη θα έχει και η τράπεζα Πειραιώς και το Ταχυδρομείο που ήδη υπολειτουργεί. Οι συνέπειες για την τοπική οικονομία αυτής της ιστορικής πόλης θα είναι άσχημες και φυσικά θα υπάρχουν συμπολίτες μας που θα μετακινούνται για τις συναλλαγές τους σε άλλες πόλεις. Υπάρχουν υπεύθυνοι που οδήγησαν την πόλη σε αυτή την κατάσταση και οι πολίτες τους γνωρίζουν».

«Ανδραβίδα καληνύχτα!»

Ο συντονιστής του Ομίλου Προβληματισμού και Παρέμβασης Ανδραβίδας κ Γιώργος Χονδρός σχολιάζοντας την κατάσταση δήλωσε: «Αν μέχρι χθες μιλούσαμε για την ενσυνείδητη ή ασυνείδητη ερημοποίηση της Ανδραβίδας από σήμερα μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητος, με μεγάλη λύπη και οργή, ότι το παρόν και το μέλλον αυτής της πόλης ενταφιάστηκε.Η απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να αναστείλει την λειτουργία του υποκαταστήματος στην Ανδραβίδα αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για την ιστορική αυτή πόλη, που πληθυσμιακά είναι η μεγαλύτερη στο δήμο. Δυστυχώς οι τοπικοί παράγοντες, οι νυν και οι πρώην φέρουν την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτή την κατάντια. Ευθύνες έχει και η τοπική κοινωνία που χρόνια τώρα ανέχεται πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις. Δυστυχώς το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι Ανδραβίδα Καληνύχτα!»

Οργή και αγανάκτηση

Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς εξυπηρετεί πολύ κόσμο και από το Τραγανό και τους οικισμούς του και φυσικά όσους έχουν σχέση με την 117ΠΜ. «Σε λίγο θα μας στείλουν στο Κούμανι για τις τραπεζικές συναλλαγές μας. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι κάνουν κακό στον τόπο; Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν νοείται αγορά χωρίς τράπεζα; Να πάρουν πίσω την απόφαση και οι τοπικοί άρχοντες να πιέσουν για να παραμείνει η τράπεζα στην πόλη» δήλωσε ο Ανδραβιδιώτης κ. Κάψαλος Νίκος. «Και τι θα κάνουν τόσοι  άνθρωποι; Θα πηγαίνουμε στα Λεχαινά και την Γαστούνη; Είναι ντροπή να κλείνει η τράπεζα και να μην μιλάει κανείς! Είναι απαράδεκτο να αφήνουν την μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του δήμου χωρίς τράπεζα! Πάνε να μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω…Είμαστε εξοργισμένοι! », δήλωσε ο κ. Κάτσαρης Διονύσης.

Όλη η επικαιρότητα