Categories: Κόσμος

Οργή στην Κίνα: 14χρονη πέθανε σε κέντρο καραντίνας κορωνοϊού – Δικαιοσύνη ζητούν οι γονείς

Share

Οργή έχει ξεσπάσει στην Κίνα αφού έναν 14χρονο κορίτσι πέθανε αφού μπήκε σε κέντρο καραντίνας Covid-19, με την οικογένεια να ζητά δικαιοσύνη καταγγέλλοντας πως οι εκκλήσεις τους για ιατρική βοήθεια αγνοήθηκαν.

Η Γκούο Τζινγκτζίνγκ, αναφέρεται ότι ανέπτυξε πυρετό δύο ημέρες αφότου μεταφέρθηκε σε κέντρο απομόνωσης στο Ρουζού, της επαρχίας Χενάν.

Το βίντεο με το κορίτσι να τρέμει και να παρουσιάζει σπασμούς έχει κάνει το γύρο του κόσμου με τις αντιδράσεις του κόσμου να είναι σφοδρές για την αμέλεια που φέρεται να έδειξε το ιατρικό προσωπικό για την υγεία της 14χρονης.

Οι αξιωματούχοι με τους οποίους επικοινώνησε το BBC δεν έχουν ακόμη σχολιάσει τους ισχυρισμούς ή την αιτία του θανάτου του κοριτσιού.

Σε βίντεό που δημοσίευσε ο πατέρας της άτυχης στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Douyin, καταγγέλλει ότι οι εργαζόμενοι στο κέντρο δεν είχαν παράσχει καμία θεραπεία στην Γκούο καθώς η κατάστασή της επιδεινώθηκε.

«Είχε αρχίσει να έχει σπασμούς, να αφυδατώνεται και να τρέμει. Oι υγειονομικοί στο κέντρο δεν την φρόντισαν, κανείς δεν την ζήτησε », πρόσθεσε

«Ζητώ από την Κεντρική Επιτροπή του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και την Επιτροπή Επιθεώρησης Πειθαρχίας να ερευνήσει την αμέλεια της κυβέρνησης στο Ρουζού… και να δώσει πίσω τη ζωή της κόρης μου!».

Σύμφωνα με το BBC η κατάσταση της υγείας της 14χρονης επιδεινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τότε μόνο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Η υγεία της όμως, ήταν τόσο επιβαρυμένη που δεν κατέστη δυνατό να σωθεί.

Συγγενείς καταγγέλλουν ότι το κορίτσι μεταφέρθηκε σε ένα σχολείο που έχει γίνει κέντρο καραντίνας, σε ξεχωριστό κτήριο από αυτό στο οποίο μεταφέρθηκε ο πατέρας της.

Ο θάνατος της 14χρονης προκάλεσε ένα κύμα διαδικτυακής οργής για τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ και τις αμφιλεγόμενες πολιτικές για τον κορωνοϊό που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

«Είμαι έξαλλος. Γιατί δεν της έδωσαν ένα χάπι;» έγραψε ένας χρήστης με έναν δεύτερο να παρατηρεί ότι «πάντα έτσι ήταν, τίποτα δεν θα αλλάξει ποτέ».