Κόσμος

Οργή στο Μεξικό: Αστυνομικός ταπεινώνει 10χρονο παιδί (VIDEO)

images.jpg
Ακούστε το άρθρο

Είναι η στιγμή που ένας επιθεωρητής εξαντλεί όλη την αυστηρότητά του σε ένα 10χρονο, που προσπαθεί να επιβιώσει πουλώντας σε υπαίθρια παζάρια λίγα γλυκά, σνακ και τσιγάρα μέσα σε ένα ψάθινο καλαθάκι.

Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου συγκινεί και τον πλέον νομοταγή, καθώς είναι δύσκολο να αντικρίζει κανείς ένα μικρό παιδί να ξεσπά σε κλάματα την ώρα που ο ελεγκτής τον παρακολουθεί ατάραχος να πετά  στο δρόμο τα μικροαντικείμενα.

Ο νεαρός ονομάζεται Manuel Diaz Hernandez και ζει στην πόλη Villahermosa. Εργάζεται ως μικροπωλητής  για να κερδίσει λίγα χρήματα τα οποία θα χρειαστεί για να αγοράσει βιβλία, τετράδια και  μολύβια για το σχολείο του.

Ο νεαρός μέσα στο καλαθάκι του είχε και ορισμένα πακέτα τσιγάρα, προϊόντα τα οποία απαγορεύεται να πωλούν ανήλικοι.

Ο εκλεκτής Juan Diego Lopez εξαντλώντας την αυστηρότητά του τον πλησιάζει και απαιτεί να τα πετάξει στο δρόμο.

Ο μικρός απαρηγόρητος πέφτει στο πεζοδρόμιο και κλαίει καθώς γνωρίζει ότι τα αντικείμενα, που έχασε χρειάζεται μια εβδομάδα σκληρής δουλειάς για να τα αγοράσει ξανά.

Στο Μεξικό συχνά βλέπει κανείς πλανόδιους να πουλούν χύμα τσιγάρα στη διπλάσια τιμή σε περαστικούς,  οι οποίοι είτε δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν ολόκληρο πακέτο, είτε δεν έχουν χρόνο να σταθούν σε κάποια ουρά σε περίπτερο.

Μετά τις αντιδράσεις από χιλιάδες κόσμου η πόλη ανακοίνωσε ότι απέλυσε τον επιθεωρητή. Το παιδί επέστρεψε στο χωριό του, γιατί φοβάται αντίποινα από συναδέλφους του απολυμένου υπάλληλου.

Τα τελευταία χρόνια τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν αναδείξει μια σειρά από σκάνδαλα και περιπτώσεις κακομεταχείρισης στο Μεξικό, που στο παρελθόν είχαν αγνοηθεί καθώς δεν τα πρόβαλε κανένας.

Όλη η επικαιρότητα