Πολιτισμός

Ορχηστρική παράσταση στο αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης

megth1.jpg
Ακούστε το άρθρο
Τρία χιλιόµετρα έξω από τη σηµερινή Μεγαλόπολη, κοντά στο δρόµο που οδηγεί από τη Μεγαλόπολη στην Καρύταινα, βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Μεγάλης Πόλεως, µίας από τις λαµπρότερες πόλεις της αρχαίας Αρκαδίας, που όµως δεν κατάφερε να επιβιώσει πλέον των δύο αιώνων.
 
 
Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαµβάνει λείψανα της αρχαίας Αγοράς, το Θερσίλειο Βουλευτήριο στη βόρεια πλευρά, µε χωρητικότητα περίπου 16.000 ατόµων, καθώς και το µεγαλύτερο και παλαιότερο θέατρο της Αρχαίας Ελλάδας, που βρισκόταν απέναντι από την αγορά και συνδεόταν µαζί της µε γέφυρα. Το αρχαίο θέατρο της Μεγαλόπολης είναι ενταγµένο σε ευρωπαϊκό πρόγραµµα χρηµατοδοτούµενο από την UNESCO. Σκοπός είναι να πραγµατοποιηθούν οι κατάλληλες αναστηλωτικές εργασίες, που θα αναδείξουν περεταίρω τη σπουδαιότητα του αρχαίου αυτού µνηµείου.
 
 
Μετά από δεκαετίες και µε την σύµφωνη γνώµη της εφορίας αρχαιοτήτων, το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης ανοίγει τις πύλες του και φιλοξενεί µια ορχηστρική παράσταση µε την παρουσία καταξιωµένου υψίφωνου προκειµένου να σηµατοδοτήσει µια νέα εποχή για το σπουδαίο µνηµείο στέλνοντας µήνυµα σε κάθε κατεύθυνση προκειµένου να γίνει γρήγορα επισκέψιµο, συντελώντας µε αυτόν τον τρόπο στην ανάπτυξη και την οικονοµική ενίσχυση όχι µόνο της Μεγαλοπόλεως, αλλά της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου. Η ορχηστρική παράσταση θαπραγµατοποιηθεί τον Σεπτέµβριο του 2015.

Περισσότερα στο kalimera-arkadia.gr


Όλη η επικαιρότητα