Hobby

Οριγκάμι: Η ιαπωνική τέχνη που κάνει ευχάριστες τις μέρες μας στο σπίτι

Ακούστε το άρθρο

Μένουμε σπίτι για τρίτη εβδομάδα. Και ακόμη και αν στην αρχή αυτή η εξέλιξη δεν μας φάνηκε αποκλειστικά δυσάρεστη – αν μη τι άλλο ήταν μια αναπάντεχη ευκαιρία να περάσουμε χρόνο με την οικογένειά μας – όσο οι μέρες περνούν, τόσο η ψυχολογία μας χειροτερεύει.

Σίγουρα τον κεντρικότερο ρόλο σε αυτό έχουν οι ειδήσεις που ακούμε καθημερινά για τον νέο κοροναϊό, όπως και η αγωνία μας για τα αγαπημένα μας πρόσωπα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Όμως και η ίδια η (σχετική) απραξία μας κάνει κακό.

Έχοντας συνηθίσει στους ταχύτατους ρυθμούς της φυσιολογικής μας καθημερινότητας, ακόμη και αν συνεχίζουμε να εργαζόμαστε από το σπίτι, τώρα βλέπουμε τον χρόνο μας να αυξάνεται δραματικά.

Οι περισσότερες έχουμε ήδη καθαρίσει κάθε πιθανή γωνιά του σπιτιού μας (παραπάνω από μία φορές), συχνά… ευφευρίσκοντας τις δουλειές που πρέπει να γίνουν. Ώρα, λοιπόν, να βρούμε μια καινουργια δραστηριότητα, που να μας απασχολεί, ενώ παράλληλα μας προσφέρει τη χαλάρωση που έχουμε τόση ανάγκη αυτή την εποχή.

Τα οριγκάμι, η ιαπωνική τέχνη του διπλώματος χαρτιού είναι μια ιδανική λύση: Κρατά το νου και τα χέρια μας απασχολημένα, καταφέρνοντας να αποσπάσει την προσοχή μας έστω και για λίγο από τα τεκταινόμενα, ενώ μπορεί να γίνει και εξαιρετικά δημιουργικό.

Και φυσικά, για εμάς που έχουμε παιδιά, είναι ένας φανταστικός τρόπος να τους προσφέρουμε καινούργια παιχνίδια, τα οποία μάλιστα θα έχουν φτιάχτεί από τα χεράκια της μαμάς. Κάποια από αυτά έχουν την… ικανότητα να αντιδρούν στις κινήσεις των παιδιών, όπως ο παρακάτω χάρτινος βάτραχος ο οποίος πηδά με την κατάλληλη πίεση,

Αν τα παιδιά σας έχουν την κατάλληλη ηλικία (και υπομονή) μπορείτε να τα εμπλέξετε επίσης στη διαδικασία και να περάσετε μερικές δημιουργικές στιγμές όλοι μαζί!

Δείτε το βίντεο:

via

Όλη η επικαιρότητα