Categories: Ηλεία

Ορεινή Ολυμπία: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 24χρονος – Κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού

Share

Μάχη να κρατηθεί στη ζωή από το κρεβάτι της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, έδινε – μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές – ένας 24χρονος άνδρας από ορεινό χωριό του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού.

Όλα ξεκίνησαν χθες τα ξημερώματα, όταν η μητέρα του νεαρού τον βρήκε ξύπνιο στο μπαλκόνι του σπιτιού, σε άσχημη κατάσταση, να κάνει εμετό. Ο νεαρός μεταφέρθηκε από την οικογένειά του στο Κέντρο Υγείας Ερυμάνθειας, αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίο) όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και αμέσως εισήχθη στην ΜΕΘ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι γιατροί αναγκάστηκαν να του αφαιρέσουν ζωτικά όργανα (σ.σ το στομάχι και τον οισοφάγο) τα οποία είχαν «καεί» από την κατανάλωση του καυστικού υγρού, τύπου ακουαφόρτε.

Πως και γιατί

Απαντήσεις για το πώς και γιατί, ο νεαρός άνδρας, βρέθηκε να έχει καταναλώσει ποσότητα καυστικού υγρού, προσπαθούν να δώσουν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης, αρχικά από το Α.Τ Ήλιδας και στην πορεία από το Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας. Κι αυτό γιατί, ο νεαρός, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο Κέντρο Υγείας Ερυμάνθειας ισχυρίστηκε – σύμφωνα πάντα με πληροφορίες – ότι είχε μεταβεί με φίλο του σε κέντρο διασκέδασης στην Αμαλιάδα, και εκεί – πιθανότητα – κάποιος έριξε το καυστικό υγρό στο ποτό του. Αυτός ο ισχυρισμός όμως φαίνεται πως εκπίπτει, αφού η μητέρα του άτυχου νέου βρήκε στο τραπέζι του σπιτιού ένα μπουκάλι με το καυστικό υγρό που βρέθηκε στο στομάχι του νεαρού. Επίσης, ο φίλος του δήλωσε πως συναντήθηκαν νωρίς, ήπιαν τον καφέ τους σε κεφαλοχώρι της περιοχής και δεν μετέβησαν στην Αμαλιάδα, αναχώρησαν για τα σπίτια τους. Τέλος και ο ιδιοκτήτης του κέντρου διασκέδασης, εξήγησε στους αστυνομικούς πως δεν έπεσε στην αντίληψη του κάποιο τέτοιο περιστατικό και την ώρα που ισχυρίστηκε ο νεαρός ότι βρισκόταν στο κατάστημα, αυτό ήταν κλειστό.

Κρίσιμη κατάσταση

Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ο άτυχος νέος βρισκόταν στο κρεβάτι της ΜΕΘ, δίνοντας μάχη να κρατηθεί στη ζωή, έχοντας το πλευρό του τα μέλη της οικογένειάς του, που δεν μπορούν να δώσουν εξήγηση για το πώς και γιατί.