Κινηματογράφος

Oscars 2020 : Οι στιγμές που ξεχώρισαν στην 92η τελετή (vid)

Ακούστε το άρθρο

Μπορεί τα Oscar του 2020 να μείνουν στην ιστορία για τον θρίαμβο της ταινίας «Παράσιτα», ωστόσο υπήρξαν και άλλες στιγμές που ξεχώρισαν και θα μας μείνουν αξέχαστες.

Για παράδειγμα τα δάκρυα του Μπραντ Πιτ όταν κατέκτησε το Oscar του Β’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο «Κάποτε στο Χόλιγουντ».

Ο Μπραντ Πιτ δεν ξέχασε τους κασκαντέρ στις ταινίες αλλά και όλους όσους δουλεύουν για να γίνει μια ταινία. Είπε απευθυνόμενος στον Κουέντιν Ταραντίνο ότι η Ακαδημία θα ήταν βαρετή χωρίς εκείνον και κοιτώντας προς τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο του είπε «ζω για να πίνω κοκτέιλ μαζί σου φίλε μου!».

Είπε ακόμα ότι του έδωσαν 45 δευτερόλεπτα για την ευχαριστήρια ομιλία του αλλά είπε ότι αυτά είναι περισσότερα από όσα έδωσε η Γερουσία στον Τζον Μπόλτον αυτή την εβδομάδα κάνοντας και ένα πολιτικό σχόλιο. Στο τέλος συγκίνησε όταν ευχαρίστησε τα παιδιά του και τους αφιέρωσε το βραβείο.

Στο τέλος έδειξε να δυσκολεύεται να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Ακόμα μια ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν η Λόρα Ντερν, στην τρίτη υποψηφιότητά της κατέκτησε το πρώτο της Oscar. Όπως η ίδια αποκάλυψε στον ευχαριστήριο λόγο της, αυτό ήταν το πιο σπουδαίο δώρο, μιας και σήμερα είχε τα γενέθλιά της!

Η Λόρα Ντερν ευχαρίστησε φυσικά τους γονείς της σπουδαίους Μπρους Ντερν και Νταιάν Λαντ και στα θετά της παιδιά σε μια συγκινητική ομιλία ενώπιον των συναδέλφων της.

Κάποια άλλη στιγμή, χωρίς να ανακοινωθεί τίποτα, στην οθόνη του θεάτρου ξεκίνησε να παίζει ένα βίντεο με σκηνές εμβληματικών ταινιών του κινηματογράφου. Αυτές κατέληγαν σε μια σκηνή που απεικόνιζε τον Έμινεμ. Στη συνέχεια επιστρέψαμε στο Dolby Theatre και ξαφνικά ξεκίνησε να παίζει το τραγούδι Lose Yourself, ενώ στη σκηνή εμφανίστηκε ο διάσημο ράπερ!

Φυσικά η αντίδραση του κοινού είναι ενδεικτική, με τους θεατές -διάσημους και μη- να τον αποθεώνουν τόσο κατά τη διάρκεια της ερμηνείας του, όσο και μετά το τέλος της.

Και αν όλοι προσπαθούσαν να κερδίσουν τη μάχη των εντυπώσεων στο κόκκινο χαλί, ο Τζόσουα Κάμπελ… σίγουρα το κατάφερε. Τώρα το αν ήταν για καλό η για κακό. Τα συμπεράσματα δικά σας!

Βέβαια, η μάχη των εντυπώσεων συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της απονομής, με τον Αμερικανό παρουσιαστή Τζέιμς Κόρντεν να εμφανίζεται με… στολή γάτας.

Φυσικά η ενδυμασία παρέπεμπε στην παταγώδη αποτυχία της προσπάθειας μεταφοράς του μιούζικαλ «Cats» στον κινηματογράφο.

Τέλος, αρκετά συγκινητική ήταν και η ενδυμασία του σκηνοθέτη, παραγωγού, συγγραφέα και ηθοποιού, ο οποίος φορούσε ένα κουστούμι σε χρώμα μωβ και κίτρινο με το νούμερο 24 μπροστά και πίσω.

Το «24» παραπέμπει στον αριθμό με τον οποίο θριάμβευσε ο αδικοχαμένος Κόμπι Μπράιαντ.

via

Όλη η επικαιρότητα