Αχαϊα Ηλεία

Οσμές από Ηλεία έφτασαν… στην Πάτρα

Ακούστε το άρθρο

Οι οσμές από την λειτουργία των πυρηνελαιουργείων προκαλούν όχληση στην κοινωνία και ως εκ τούτου αποτελούν επιβάρυνση του περιβάλλοντος, παρά το γεγονός ότι δεν μπορούν να είναι μετρήσιμες με κάποιον επιστημονικά αποδεκτό τρόπο.

Αυτό έκρινε, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πατρών, που καταδίκασε χθες τον εκπρόσωπο ενός πυρηνελαιουργείου από το Επιτάλιο Ηλείας, σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, εξαγοράσιμης προς πέντε ευρώ την ημέρα.

Περίπτωση καρμπόν με αυτή που έχει καταγραφεί στη ΒΙΠΕ Πατρών και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αχαΐας μέχρι την Πάτρα. Και εκεί, όταν φυσάει νοτιάς, οι κάτοικοι των γύρων περιοχών, ταλαιπωούνται.

Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι η εταιρεία έπραξε ως όφειλε για την συμμόρφωσή της, στο θέμα της τήρησης των όρων της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, και απηλλάγη από αυτή την κατηγορία, όμως με την βρώμα δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα.

Συγκεκριμένα, το εργοστάσιο έκανε επενδύσεις 4,5 εκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία χρόνια και έβαλε αρωματικά φίλτρα γιασεμιού και τριανταφυλλιάς, για να μετριαστεί το πρόβλημα της οσμής, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να το εξαλείψει. Για τον λόγο αυτό, ο υπεύθυνος της επιχείρησης καταδικάστηκε.

Πηγή: Εφ.Πελοπόννησος

Όλη η επικαιρότητα