Όταν Ανδριόπουλος και Γκρίλλας σταμάτησαν τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό – Δύο Ηλείοι στο Ολυμπιακό Στάδιο

Το πρωτάθλημα της περιόδου 1990-91,  ήταν το 32ο που διεξήχθη σε μορφή εθνικής κατηγορίας και το 12ο από καταβολής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το κατέκτησε ο Παναθηναϊκός, τερματίζοντας 8 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Το πρωτάθλημα αυτό σημαδεύτηκε από δύο διακοπές αγώνων λόγω επεισοδίων, του αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακού ο οποίος διακόπηκε στο 85ο λεπτό και επαναλήφθηκε στη Ρόδο και του αγώνα Ολυμπιακού – Αθηναϊκού που διακόπηκε στο 88ο λεπτό και είχε ως αποτέλεσμα την τιμωρία του Ολυμπιακού με μηδενισμό του στον συγκεκριμένο αγώνα και αφαίρεση 2 βαθμών από το πρωτάθλημα. Όμως για να θυμούνται οι παλιοί…, και να μαθαίνουν οι νεότεροι, δυο Ηλείοι, παίζοντας με τα χρώματα της Παναχαϊκής, ο Θοδωρής Ανδριόπουλος και Νίκος Γκρίλλας, έκαναν τη «ζωή δύσκολη» των Παναθηναϊκών, μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο, παίρνοντας με την ομάδα τους 0 – 0! Απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό, με προπονητή το «δάσκαλο» Βασίλη Δανιήλ, και παίκτες όπως:

Τερματοφύλακες: Βάντσικ (34), Νικοπολίδης (δεν αγωνίστηκε).

Αμυντικοί:Αποστολάκης (31/3), Γεωργαμλής (25/2), Καλαντζής (28), Καλιτζάκης (24/2), Κουρμπανάς (29/2), Μαυρίδης (18/2), Παυλόπουλος (2), Χατζηαθανασίου (11).

Μέσοι: Αντωνίου (29/8), Β.Βλάχος (15/2), Γεωργακόπουλος (17/5), Μαραγκός (30), Τσιφούτης (5/1), Φραντζέσκος (22/5), Λ.Χριστοδούλου (25/2).

Επιθετικοί: Βαζέχα (31/18), Καλπάκης (7), Λούπου (10/1), Σαραβάκος (24/11), Σαμαράς (7/1).

Όσο για την Παναχαϊκή  που είχε προπονητή τον Αχαιό Ανδρέα Μιχαλόπουλο, έπαιζαν: Οι Μύρτσος , Γκένας, Ψαρράς, Ζερδεβας, Βόσδου, Γκρίλλας, Πάνα , Ανδριόπουλος, Οτιτζι, Πιάς και Βαίτσης!

Τι θυμούνται από εκείνο το ματς οι Ανδριόπουλος και Γκρίλλας:

Θ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ: «Από τα καλύτερά μου ματς στην  Α΄ εθνική!»

«Γυρνώντας το χρόνο 29 χρόνια πίσω, και σε ηλικία τότε 25 ετών, θα σας έλεγα πως είναι ένα ματς που μου έχει μείνει αξέχαστο, όπως και αυτό λίγο αργότερα . όταν κερδίσαμε μέσα στο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό! Στο ματς με τον Παναθηναϊκό θυμάμαι πως στο τελευταίο τέταρτο και όσο πλησιάζαμε προς τη λήξη, η μπάλα δεν έβγαινε από την περιοχή μας! Όμως αντέξαμε, έχοντας τον Μύρτσο σε πολύ μεγάλη ημέρα! Όμως είχαμε και καλή ομάδα, με έμπειρους παίκτες! Όπως φυσικά ο  πατριώτης μου και φίλος μου από τις Ακαδημίες του Εθνικού Αμαλιάδας, Νίκος Γκρίλλας! Εκεί όπου μας παρακολούθησαν οι παράγοντες της Παναχαϊκής, παίρνοντας πρώτα εμένα τη σεζόν 85 – 86, και την επόμενη το Νίκο! Έχοντας την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Παναχαϊκή για δέκα χρόνια, πριν έρθω στον Πανηλειακό, την εποχή που ξεκινούσε η μεγάλη του πορεία, με φόντο την καθιέρωσή του στην Α΄ εθνική!

Ν. ΓΚΡΙΛΛΑΣ: «Ωραία χρόνια, μακάρι να γυρνούσε ο χρόνος πίσω!»

« Ειλικρινά με συγκινείτε, γυρίζοντας το ρολόι… του χρόνου, 29 χρόνια πίσω! Όταν εγώ ήμουν στα 26, και ο κουμπάρος και φίλος μου Θ. Ανδριόπουλος στα 25! Ένας παίκτης με τον οποίο πρωτογνωριστήκαμε στις Ακαδημίες του Εθνικού Αμαλιάδας, όπου υπήρξαμε συμπαίκτες στην πρώτη του ομαδα, πριν βρεθούμε μετά στην Α΄ εθνική με τα χρώματα της Παναχαϊκής, και κατόπιν στον Πανηλειακό! Σε εκείνο το παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο, μπορεί να είχαμε την τύχη με το μέρος μας, όμως είχαμε και καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες, οι οποίοι κατόπιν συνέχισαν και σε μεγάλες ομάδες(π.χ. Ολυμπιακό, ΑΕΚ  κ.λ.π., όπως Βαίτσης, Πιάς ), μένοντας φυσικά άνετα στην Α΄ εθνική! Θυμάμαι δε αυτό που θυμάται και ο Θόδωρος Ανδριόπουλος , ένα τελευταίο 15 λεπτό  «εφιαλτικό»… από πλευράς Παναθηναϊκού μέσα στην περιοχή μας , με το Μύρτσο να είναι η μορφή του ματς, και εγώ να βγάζω… στις καθυστερήσεις τη μπάλα πάνω από τη γραμμή τέρματος! Εγώ στην Παναχαϊκή αγωνίστηκα  μια πενταετία, για να έρθω κατόπιν στον Πανηλειακό, και θα σας έλεγα πως ήταν μια από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας μου!