Βιβλίο

Όταν οι εκπαιδευτικοί δημιουργούν με μεράκι!

«μ-δραστηριότητες και μ-σενάρια, με αξιοποίηση των ΤΠΕ» είναι ο τίτλος του βιβλίου που περιέχει πολύτιμο διδακτικό υλικό που σχετίζεται με τη διδακτική αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στην καθημερινή διδακτική πρακτική. Συγγραφείς του βιβλίου – που μόλις κυκλοφόρησε και διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο – είναι 18 εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε σχολεία της Ηλείας.

Οι εκπαιδευτικοί που συγκέντρωσαν και συνδιαμόρφωσαν τις ιδέες-εργασίες τους, εκδίδοντάς τες στο εν λόγω βιβλίο, είναι ο Λιβανάς Γεώργιος – θεολόγος, οι φιλόλογοι Ασημακόπουλος Γεώργιος (σ.σ έχει και την επιμέλεια της έκδοσης), Ζώντου Μαρία, Κλουκίνα Θεοδοσία, Μικελοπούλου Δήμητρα, Σίψα Βασιλική και Χατζηνικολάου Ειρήνη, η καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας Ματσάγγου Φιλίτσα, οι καθηγήτριες Αγγλικής Γλώσας Βρόντου Βασιλική, Δημοπούλου Στεργιανή, Κουζούλη Σοφία, Παπαγεωργίου Αγγελική, Πρέντζα Λαμπρινή και Σκούφη Κανέλλα, οι Εικαστικοί Ανδρέου Αικατερίνη και Γερούκη Αγγελική και οι Μουσικοί Σκορδίλη Ελένη και Σταματοπούλου Αικατερίνη.

Τι περιέχει το βιβλίο

Το διδακτικό υλικό προέρχεται από εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν την Επιμόρφωση Β΄ Επιπέδου. Περιέχει δραστηριότητες και σενάρια (σχέδια μαθήματος) με χρήση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Το βιβλίο περιλαμβάνει υλικό για τα Θρησκευτικά, τη Γλώσσα, τη Λογοτεχνία, την Ιστορία, τα Γαλλικά, τα Αγγλικά, τα Εικαστικά και τη Μουσική Γυμνασίου και Λυκείου, και απευθύνεται – κατά κύριο λόγο – σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να αντλήσουν ιδέες για αξιοποίηση των ΤΠΕ στα μαθήματά τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το ξεφυλλίσουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://www.slideshare.net/secret/A04XJtYA80rs4z ή στο mathissi.gr> ΕΡΓΑΣΙΕΣ >Σενάρια με ΤΠΕ.

Όλη η επικαιρότητα