Αφιερώματα Ιστορικά

Όταν η Σωτηρία Μπέλλου είχε ρίξει βιτριόλι στον άντρα της για να τον εκδικηθεί

Ακούστε το άρθρο

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η επίθεση με βιτριόλι στο πρόσωπο και το σώμα της 34χρονης υπαλλήλου εταιρείας στην Καλλιθέα, το πρωί της Τετάρτης.

Πρόκειται για μια ανατριχιαστική επίθεση, η οποία ξύπνησε μνήμες 2008, όταν τα μεσάνυχτα της 22ας Δεκεμβρίου η Κωνσταντίνα Κούνεβα, ενώ επέστρεφε από τη δουλειά της στο σπίτι της, δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι, προκαλώντας της απώλεια της όρασης από το ένα μάτι.

Ωστόσο, το καυστικό αυτό υγρό συνδέεται και με τη νεαρή ηλικία της Σωτηρίας Μπέλλου. Η ρεμπέτισσα που έχει γράψει ιστορία στο ελληνικό τραγούδι, είχε κάνει επίθεση με βιτριόλι στον σύζυγό της, όταν ήταν 18 ετών.

Το 1938 η Μπέλλου γνώρισε τον Βαγγέλη Τριμούρα, έναν ελεγκτή λεωφορείων που τη φλέρταρε και μετά από λίγους μήνες παντρεύτηκαν. Ωστόσο, ο άντρας της ήταν μέθυσος, έπινε, ξενυχτούσε και την ξυλοκοπούσε συστηματικά, τόσο πολύ που μάλιστα η νεαρή τότε τραγουδίστρια είχε αποβάλει όταν ήταν έγκυος.

Ο έγγαμος βίος ήταν ένα μαρτύριο για τη Σωτηρία Μπέλλου, όμως δεν έπαιρνε την απόφαση να ζητήσει διαζύγιο. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής της ήταν όταν έμαθε ότι ο σύζυγός της την απατούσε. Έτσι, κατά τη διάρκεια ενός καβγά, του έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο.

Γι’ αυτό το γεγονός καταδικάστηκε σε τρία χρόνια στη φυλακή, από τα οποία εξέτισε έξι μήνες. Μετά την αποφυλάκισή της επιστρέφει στην οικογένειά της, αλλά μετά από προστριβές με τους δικούς της μετακομίζει στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1940, ακριβώς με την έναρξη του ελληνοϊταλικού πολέμου, και δίνει αγώνα για την επιβίωση αλλά και την αντίσταση.

Με πληροφορίες από Βικιπαίδεια και mixanitouxronou.gr

Όλη η επικαιρότητα