Κόσμος

Όταν ο Ντόναλντ συνάντησε τον Βλαντιμίρ

Σχεδόν 2,5 ώρες διήρκεσε η πρώτη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο, στο περιθώριο της G20.

«Έχουμε συζητήσει πολλά πράγματα και πιστεύω πως πάει καλά» είπε ο αμερικανός πρόεδρος, «οι τηλεφωνικές συνομιλίες ποτέ δεν αρκούν» είπε με τη σειρά του ο ρώσος πρόεδρος – ενώ ο Τραμπ αγνοούσε ερωτήσεις που φώναζαν δημοσιογράφοι για τη φερόμενη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές.

«Περιμένω πολλά θετικά πράγματα για τη Ρωσία και για εμάς, είναι τιμή μου να είμαι μαζί σας» είπε ο Τραμπ στον Πούτιν. «Χαίρομαι πολύ που σας συναντώ προσωπικά, και ελπίζω η συνάντησή μας να φέρει αποτελέσματα» είπε από την πλευρά του ο ρώσος πρόεδρος.

Οι δύο ηγέτες είχαν δώσει πριν από μερικές ώρες την πρώτη τους χειραψία, στον «ανοικτό γύρο» της πρώτης συνάντησης των ηγετών αμέσως μετά την άφιξή τους στην G20.

Δεδομένου του «ιστορικού» που έχει ο Τραμπ με τις χειραψίες, τόσο εκείνη η πρώτη χειραψία όσο και η δεύτερη έτυχαν ενδελεχούς ανάλυσης, με τις περισσότερες γνώμες να καταλήγουν στο ότι ο Τραμπ ήταν μάλλον συγκρατημένος.

Στη διάρκεια της συνάντησης, αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ΗΠΑ και Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη νοτιοδυτική Συρία, η οποία θα τεθεί σε ισχύ το μεσημέρι της 9ης Ιουλίου.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα