Κινηματογράφος

«Οθέλλος»: Γενική δοκιμή, 26 Ιουλίου

othellos-geniki-dokimi-26-iouliou.w_l.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, η Λυρική προσφέρει 1.500 θέσεις δωρεάν σε ανέργους, στη γενική δοκιμή της όπερας του Βέρντι Οθέλλος. Ηρώδειο, 26 Ιουλίου.

Για δεύτερη φορά το φετινό καλοκαίρι, η Λυρική «ανοίγει» στους ανέργους τη γενική δοκιμή της στο Ηρώδειο, προσφέροντας 1500 θέσεις, πρωτοβουλία η οποία έχει άμεση ανταπόκριση από το κοινό.

Η νέα παραγωγή της ΕΛΣ, ο «Οθέλλος» του Βέρντι που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεργασία της με τον διεθνή Ελληνα, Γιάννη Κόκκο (μετά τον Ιπτάμενο Ολλανδό), ο οποίος υπογράφει σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια, έχει άλλωστε «αλμυρά» εισιτήρια, αφού εξαιρώντας τα του άνω διαζώματος των 25 ευρώ και τα φοιτητικά παιδικά των 15 ευρώ, τα υπόλοιπα ξεκινούν από τα 45 ευρώ (Γ ζώνη) και φτάνουν μέχρι τα 100 ευρώ (διακεκριμένη ζώνη Γ). 

Διανομή δωρεάν εισιτηρίων, πότε και πώς

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή -με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας και του δελτίου ταυτότητας- θα γίνεται στα ταμεία του θεάτρου Ολύμπια (Ακαδημίας 59 – 61, 210 36.62.100) τις εξής ημέρες και ώρες:

  • Τρίτη, 22 Ιουλίου: 14.00 – 21.00
  • Τετάρτη, 23 Ιουλίου: 09.00 – 21.00
  • Πέμπτη, 24 Ιουλίου: 09.00 – 13.00

Ο τραγικός Οθέλλος

H δράση εκτυλίσσεται στην Κύπρο όπου ο μαύρος κυβερνήτης του νησιού και ηρωικός πολεμιστής Οθέλλος, ωθείται από τον ραδιούργο Ιάγο να σκοτώσει την αθώα γυναίκα του, Δυσδαιμόνα, πιστεύοντας πως τον απατά. Όταν η συνομωσία του Ιάγου αποκαλύπτεται, ο Οθέλλος αυτοκτονεί.

Στον ρόλο του Οθέλλου οι Αντονέλλο Παλόμπι (πρώτη διανομή) και Ρέυμοντ Βέρυ, στον ρόλο του Ιάγου οι Γκεόργκε Γκαγνίτζε και Δημήτρης Πλατανιάς, στον ρόλο της Δυσδαιμόνας, oι Αλεξία Βουλγαρίδου και Τσέλια Κοστέα.

Η αριστουργηματική όπερα του Βέρντι, που ακολουθεί την αφήγηση του ομώνυμου σαιξπηρικού έργου θα παρουσιαστεί σε μουσική διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΕΛΣ Μύρωνα Μιχαηλίδη στις 27, 29, 30 & 31 Ιουλίου, στο Ηρώδειο.


Πηγή: thetoc.gr


Όλη η επικαιρότητα