Βιβλίο

«Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου»

ekthesh.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου», ανοίγει ο κύκλος των δράσεων και εκδηλώσεων που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο της 4ης Γιορτής Βιβλίου, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 8:00 το βράδυ, στο Πάρκο ΟΣΕ Αρχαίας Ολυμπίας.

   Η 4η Γιορτή Βιβλίου άνοιξε τις πύλες της χθες, 1η Αυγούστου και θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό, κάθε απόγευμα από τις 17:00 έως τις 24:00, μέχρι τις 24 Αυγούστου, να περιηγηθούν στις σελίδες των 10.000 τίτλων βιβλίων από τους 25 εκδοτικούς οίκους με τους οποίους συνεργάζεται φέτος το Βιβλιοπωλείο «Δώρα», που έχει την ευθύνη διοργάνωσης, υπό την του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου

   Σήμερα, στις 8:30 το βράδυ, αμέσως μετά την τέλεση των εγκαινίων, το Βιβλιοπωλείο «Δώρα» και οι Εκδόσεις «Ψυχογιός» διοργανώνουν μια ξεχωριστή εκδήλωση, παρουσίασης του τελευταίου βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου με τίτλο «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο και κέρδισε το βιβλιόφιλο κοινό.

   Λίγα λόγια για το βιβλίο: «Άμα στάξεις μια σταγόνα λάδι σε κρύο νερό, θα επιπλεύσει ολόσωστη. Όμως, αν στάξεις άλλη σε νερό που κοχλάζει, θα μοιραστεί σε δεκάδες μικρότερες. Τούτη ήταν κι η διαφορά της Θάλειας με τον Άνδη. Μέσα σε γυάλα περιοριζόταν ο κόσμος της, στους χίλιους ανέμους χόρευε εκείνου. Ο έρωτας του Άνδη και της Θάλειας ξεκινά από την παιδική ηλικία. Στην πολυτάραχη πορεία του μπλέκονται διάφορα πρόσωπα και καταστάσεις…οι συνέπειες του Εμφυλίου ως πραγματικότητα και αλληγορία∙ διλήμματα που υπερβαίνουν τις αντοχές των ηρώων∙ η πάλη συναισθήματος-λογικής, οι διαδρομές της αλήθειας και η δύναμη της αγάπης».

   Ένα μυθιστόρημα που γεμίζει φως και ψυχική ανάταση τον αναγνώστη.


Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα