Life

Owl Creek: Ένα ονειρικό «καταφύγιο» στην πλαγιά ενός λόφου

Ακούστε το άρθρο

Χτισμένο στην πλαγιά ενός λόφου και με πανοραμική θέα στο βουνό Snowmass, βρίσκεται το Owl Creek, ένα πανέμορφο ορεινό καταφύγιο στο Κολοράντο, το οποίο σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία Skylab με σκοπό να δημιουργήσει μια ιδιαίτερη σύνδεση μεταξύ των ιδιοκτητών με το φυσικό περιβάλλον.

Οι αρχικές προκλήσεις της τοποθεσίας και οι περιορισμοί λόγω της κλίσης του εδάφους, επιλύθηκαν με την αγκύρωση των δομών κατευθείαν στις γεωμορφές. Ο εξωτερικός χώρος της κατοικίας των 390 τετραγωνικών μέτρων, είναι κατασκευασμένος από φυσικά υλικά όπως ξύλο, πέτρα και γυαλί. Η εντυπωσιακή τριγωνική πισίνα, εντάχθηκε με πολύ όμορφο τρόπο στο εξωτερικό σχέδιο της κατοικίας, ενώ οι μικροί κήποι και το υπαίθριο τζάκι κάνουν το οίκημα ένα πολυτελές στολίδι.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν αρκετά δωμάτια και κοινόχρηστοι χώροι με μοναδική αισθητική, εκλεπτυσμένα έπιπλα και καλόγουστα αντικείμενα. Τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή αφήνουν το φυσικό φως να πλημμυρίσει όλους τους χώρους και δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, καθώς προσφέρουν θέα στα μαγικά βουνά της περιοχής.

Δείτε μερικές φωτογραφίες του Owl Creek παρακάτω:


Πηγή: perpetual.gr

Όλη η επικαιρότητα