Ηλεία

«Όχι» στον πανικό από φήμες – Σε πλήρη λειτουργία το νοσηλευτικό ίδρυμα Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ – ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ & ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Ότι υπάρχει πλήρης ετοιμότητα από τον δήμο Ήλιδας, το νοσοκομείο Αμαλιάδας και όλα τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου της Αμαλιάδας, για τυχόν περιστατικό κορωνοϊού, τονίστηκε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη.

Τη συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ο δήμαρχος Ήλιδας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κώστας Τσαούσης και ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Νίκος Σδούγας, παρουσία του εθνικού διοικητή Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και του διοικητή της Π.Υ. Αμαλιάδας Κων/νου Χριπάτσιου.

Κάλεσαν τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται από φήμες, αλλά να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά του ιού και στην περίπτωση που εμφανίσουν συμπτώματα να επικοινωνούν άμεσα με τον γιατρό τους, ο οποίος και θα τους καθοδηγήσει.

Όπως γνωστοποίησαν, μετά την απολύμανση η νοσηλευτική μονάδα Αμαλιάδας είναι πλέον σε πλήρη λειτουργία, ώστε να αντιμετωπίσει κάθε περιστατικό που θα εμφανιστεί.

Ο Ιατρικός Σύλλογος δημιούργησε δύο γραμμές επικοινωνίας, όπου οι πολίτες θα μπορούν να καλούν και να ενημερώνονται από τους γιατρούς για το τι πρέπει να κάνουν εάν διαπιστώσουν πως έχουν ύποπτα συμπτώματα. Τα τηλέφωνα του Ιατρικού Συλλόγου είναι 6944 344403 και 6937 251264.

Τήρηση μέτρων προστασίας

Αρχικά, μίλησε ο δήμαρχος Ήλιδας, ο οποίος ανέφερε ότι: «Οι συμπολίτες μας να μην παρασύρονται και να μην πανικοβάλλονται από φήμες οι οποίες κυκλοφορούν. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Όλοι γνωρίζουμε πως αυτοί οι άνθρωποι κυκλοφόρησαν στην Ηλεία και ήρθαν σε επαφή με συνανθρώπους τους. Αυτό που πρέπει να γίνει γνωστό είναι πως από την πρώτη στιγμή υπάρχει ένας συντονισμός μεταξύ των γιατρών που έχουν έρθει από την Αθήνα και των συναδέλφων τους από το νοσοκομείο Αμαλιάδας και του Δήμου Ήλιδας, προκειμένου να βρεθούν όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με το γκρουπ των ταξιδιωτών.

Σε μεγάλο βαθμό αυτή η προσπάθεια έχει πετύχει αφού έχουν προχωρήσει την Ιχνηλασιμότητα. Όσοι είναι ύποπτοι να έχουν τον ιό βρίσκονται στο σπίτι τους για να μην τον μεταφέρουν σε άλλους».

Συνεχίζοντας ο κ. Λυμπέρης πρόσθεσε: «Αυτό που πρέπει όλοι να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε τα μέτρα προστασίας. Δηλαδή να πλένουμε τα χέρια μας, να μην πηγαίνουμε σε κλειστούς χώρους και εάν νιώσουμε κάποιο ύποπτο σύμπτωμα, να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας. Να ξεκαθαρίσω πως μόνο οι γιατροί είναι υπεύθυνοι να μας δώσουν πληροφορίες. Δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε με το παραμικρό και να συνωστιζόμαστε στο νοσοκομείο. Να πω ότι στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Αμαλιάδας, έχει γίνει απολύμανση και λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα.
Δεν πρέπει λοιπόν να πανικοβάλλεται ο κόσμος και δηλώνουμε πως οι γιατροί μας είναι στη διάθεση των κατοίκων του Δήμου Ήλιδας».

Βασικός αρωγός ο Ιατρικός Σύλλογος

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης τόνισε: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας, αποφάσισε ότι τα μέλη του είναι στη διάθεση του Δήμου Ήλιδας και του νοσοκομείου της πόλης. Βασικό μας μέλημα είναι να μην δημιουργηθεί πανικός μεταξύ των κατοίκων.

Οι γιατροί θα βρίσκονται σε αναμονή σε ότι του ζητηθεί. Για τον λόγο αυτό όσοι χρειάζονται βοήθεια ή συμβουλή μπορούν να επικοινωνούν με τον Ιατρικό Σύλλογο, – έχουμε δύο τηλεφωνικές γραμμές για το κοινό- και οι γιατροί να συνδράμουν στο πρόβλημα που υπάρχει.

Θα πρέπει να μην πηγαίνουμε άσκοπα στο νοσοκομείο γιατί συνωστιζόμαστε και βέβαια εκεί νοσηλεύονται αντίστοιχα περιστατικά. Μην μας πιάνει πανικός με έναν μικρό βήχα. Κλείνοντας να πω ότι το νοσοκομείο της Αμαλιάδας βρίσκεται εν πλήρη λειτουργία και είναι καθ’ όλα έτοιμο να αντιμετωπίσει ανάλογα περιστατικά».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Αμαλιάδας Νίκος Σδούγας είπε: «Το νοσοκομείο Αμαλιάδας, μετά την απολύμανση που έγινε, εφημερεύει κανονικά και είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ότι περιστατικό εμφανιστεί».

Όλη η επικαιρότητα