Κόσμος

Ουγκάντα: Αιματηρές εκρήξεις με δύο νεκρούς στο κέντρο της Καμπάλα

Eκπρόσωπος του στρατού της Ουγκάντας, ο ταξίαρχος Φλάβια Μπιεκουάσο, δήλωσε ότι σημειώθηκαν «πολλές» εκρήξεις
Ακούστε το άρθρο

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στο κέντρο της Καμπάλα, της πρωτεύουσας της Ουγκάντας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι, ενώ πολλά αυτοκίνητα έχουν τυλιχθεί στις φλόγες με την αστυνομία να κάνει λόγο για «επίθεση».

«Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι επρόκειτο για μια επίθεση, όμως το ποιος ευθύνεται για αυτή αποτελεί αντικείμενο έρευνας», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της αστυνομίας της Ουγκάντας Έντουαρντ Όχομ.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δικτύου NTV Uganda, «πολλοί» άνθρωποι τραυματίστηκαν στις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν η μία κοντά στο κοινοβούλιο και η άλλη κοντά στην έδρα της αστυνομίας.

Το κοινοβούλιο έχει εκκενωθεί, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Δημοσιογράφος του δικτύου δήλωσε ότι είδε δύο πτώματα, ενώ το NTV Uganda ανήρτησε στο Twitter ότι ομάδες άμεσης επέμβασης, «ανάμεσά τους και μέλη του Ερυθρού Σταυρού, χρησιμοποιούν πυροσβεστήρες για να κατασβέσουν την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στη λεωφόρο του Κοινοβουλίου».

Εξάλλου εκπρόσωπος του στρατού της Ουγκάντας, ο ταξίαρχος Φλάβια Μπιεκουάσο, δήλωσε ότι σημειώθηκαν «πολλές» εκρήξεις και ότι υπάρχουν «πολλά» θύματα αλλά αρνήθηκε να δώσει άλλες πληροφορίες.

Στρατιώτες από την Ουγκάντα μάχονται κατά των ισλαμιστών ανταρτών αλ Σεμπάμπ στη Σομαλία στο πλαίσιο της ειρηνευτικής αποστολής της Αφρικανικής Ένωσης. Οι αλ Σεμπάμπ έχουν εξαπολύσει αρκετές φονικές βομβιστικές επιθέσεις στην Ουγκάντα.

Τον Οκτώβριο το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε για πρώτη φορά την ευθύνη για μια έκρηξη στην Ουγκάντα. Από την επίθεση αυτή σκοτώθηκε μία σερβιτόρα σε εστιατόριο. Επίσης τον Οκτώβριο η αστυνομία της Ουγκάντας ανακοίνωσε ότι βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε σε ένα λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος και να τραυματιστούν άλλοι.

Όλη η επικαιρότητα