Viral Κόσμος

Ουκρανία: 15χρονο κορίτσι έσωσε τραυματίες οδηγώντας (vid)

Η μικρή Ουκρανή αναγκάστηκε να οδηγήσει μετά τον τραυματισμό του οδηγού, ενώ έπρεπε να περάσει από ένα ναρκοπέδιο στην κατεστραμμένη πόλη Ποπάσνα του Λουχάνσκ.
Ακούστε το άρθρο

Η Αναστασία, μία 15χρονη Ουκρανή, διηγείται πώς οδήγησε τραυματισμένη στα πόδια ένα χτυπημένο αυτοκίνητο με άμαχους τραυματίες σε ασφαλές μέρος.

Η μικρή Ουκρανή αναγκάστηκε να οδηγήσει μετά τον τραυματισμό του οδηγού, ενώ έπρεπε να περάσει από ένα ναρκοπέδιο στην κατεστραμμένη πόλη Ποπάσνα του Λουχάνσκ.

Αρχικά κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο παρόλο που Ρώσοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου της για δεύτερη φορά, τραυματίζοντάς την στα πόδια. Το κορίτσι, του οποίου το πλήρες όνομα δεν αναφέρεται, ήταν αρχικά επιβάτης στο αυτοκίνητο καθώς έφυγε από την πρώτη γραμμή μαζί με τρεις άνδρες και μια γυναίκα.

Καθώς όμως η ομάδα έφευγε από την κατεστραμμένη πόλη Ποπάσνα στην περιοχή Λουχάνσκ κοντά στα ρωσικά σύνορα δέχθηκε πυρά. Η κοπέλα αναγκάστηκε να πάρει το τιμόνι παρά το γεγονός ότι ήταν πολύ μικρή για να έχει άδεια οδήγησης στην Ουκρανία, όταν μια έκρηξη οβίδας τραυμάτισε σοβαρά τον οδηγό και έναν άλλο άνδρα στο αυτοκίνητο. Αργότερα βιντεοσκοπήθηκε να μιλά για τη δοκιμασία της στο πίσω μέρος ενός ασθενοφόρου αφού έφτασε στην ασφάλεια των ουκρανικών γραμμών.

Μάλιστα ήταν ο κυβερνήτης του Λουχάνσκ, Serhiy Haidai, που δημοσίευσε το βίντεο του κοριτσιού που αφηγείται τον εφιάλτη της.

Το κορίτσι που δεν θα επιτρέπεται νόμιμα να οδηγεί στην Ουκρανία μέχρι τα 18 της, είπε στο βίντεο: «Δεν ήταν εύκολο, αλλά έπρεπε να το κάνω. Δεν μπορούσα να αφήσω τους ανθρώπους. Ταξίδευα με το αυτοκίνητο με τέσσερις ενήλικες, τρεις άνδρες και μία γυναίκα. Τους ξέρω αλλά δεν είναι μέλη της οικογένειάς μου. Τραυματίστηκαν τόσο άσχημα που έπρεπε να πάρω τον έλεγχο του τροχού και να οδηγήσω. Έπρεπε να οδηγήσω γιατί ήταν έκτακτη ανάγκη. Διαφορετικά θα είχαν πεθάνει από αιμορραγία. Το αυτοκίνητο σταμάτησε επίσης. Ο κινητήρας είχε πυροβοληθεί. Είχε μια σφαίρα στην μπαταρία. Όμως ο κινητήρας ξεκίνησε ξανά. Δεν ήταν εύκολο…».

Μία ακόμη ιστορία του πολέμου ή ένα «στημένο» περιστατικό; Ο χρόνος θα δείξει.

Πηγή: newsauto.gr

Όλη η επικαιρότητα