Categories: Κόσμος

Ουκρανία: «Η Ρωσία καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες από την αρχή του πολέμου»

Share

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δημοσιοποιεί ενημερώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία από τότε που ξεκίνησε με στόχο να αντικρούσει το ρωσικό αφήγημα. Η Μόσχα κατηγορεί το Λονδίνο για εκστρατεία παραπληροφόρησης.

Το 2023 δεν φαίνεται να μπήκε καλά για τη Ρωσία .

Πριν καλά-καλά η περιβόητη τρίτη φάση του πολέμου ξεκινήσει, οι ρωσικές δυνάμεις υπέστησαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες τις χειρότερες απώλειες στις τάξεις τους από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία πριν από έναν χρόνο ακριβώς.

Όπως επισημαίνει το in.gr «Κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Ρωσία κατέγραψε πιθανόν το μεγαλύτερο ποσοστό θυμάτων από την πρώτη εβδομάδα της εισβολής στην Ουκρανία», έγραψε σήμερα στο Twitter το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, επικαλούμενο ημερήσια στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

Τεράστιες οι απώλειες στις ρωσικές τάξεις

Συγκεκριμένα βάσει αυτών οι απώλειες των ρωσικών στρατευμάτων για τις τελευταίες 7 ημέρες είναι 824 άτομα το 24ωρο, που μεταφράζεται σε 4πλασιασμό του αντίστοιχου αριθμού για την περίοδο Ιούνιο-Ιούλιο 2022. Και η Ουκρανία καταγράφει σημαντικές απώλειες σε στρατιώτες σε ημερήσια βάση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ως βασικές αιτίες για τους αυξανόμενους θανάτους στις ρωσικές τάξεις είναι, σύμφωνα με τον Guardian, η έλλειψη εκπαίδευσης και συντονισμού του στρατιωτικού προσωπικού, καθώς επίσης και η απουσία των απαιτούμενων πηγών στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει διατάξει τις ρωσικές δυνάμεις να έχουν αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της ευρύτερης περιοχής του Ντόνετσκ μέχρι τον Μάρτιο.

Ανέφικτος στόχος ο πλήρης έλεγχος του Ντόνετσκ

Πρόκειται για εξαιρετικά φιλόδοξο στόχο, αφού τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι η προέλαση των Ρώσων στρατιωτών είναι αργή, χαρακτηρίζεται από έλλειψη πυρομανιών και ευελιξίας που δεν τους επιτρέπει την πραγματοποίηση επιτυχημένων επιθέσεων.

Οι πληροφορίες θέλουν τη μείωση του αριθμού των κρατουμένων Ρώσων στο μέτωπο του πολέμου, εξαιτίας της πληροφόρησης που έχουν ότι δεν πάει καλά για τη χώρα τους.