Κόσμος

Ουκρανία – ΙΑΕΑ: «Παραβιάστηκε η ακεραιότητα του σταθμού της Ζαπορίζια, ακούσαμε βομβαρδισμούς»

Ο Ραφαέλ Γκρόσι επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις του σταθμό στη Ζαπορίζια, μίλησε με προσωπικό και κατοίκους - Υα δώσει συνέντευξη Τύπου γύρω στις 21:00
Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία να επικοινωνήσει με το προσωπικό του εργοστασίο της Ζαπορίζια και τους κατοίκους του Ενερχοντάρ, είχε ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ, Ραφαέλ Γκρόσι, ενώ είχε επίσης τη δυνατότητα να επιθεωρήσει τα συστήματα έκτακτης ανάγκης στο εργοστάσιο, τις γεννήτριες ντίζελ και άλλο εξοπλισμό.

Σύμφωνα με δήλωσή του, η ακεραιότητα του σταθμού της Ζαπορόζια παραβιάστηκε αρκετές φορές, ενώ ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ακούστηκαν «καθαρά βομβαρδισμοί».

 «Ήμουν σε θέση να δω ολόκληρη την εγκατάσταση. Βρέθηκα στα μπλοκ, μπόρεσα να επισκεφθώ τα συστήματα έκτακτης ανάγκης, τις γεννήτριες ντίζελ, διάφορα μέρη… Φυσικά, είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τους εργαζόμενους, αλλά και με τους ανθρώπους της Ενερχοντάρ», δήλωσε ο Γκρόσι.

Πρόσθεσε επίσης ότι μία από τις ομάδες αποστολής του οργανισμού θα παραμείνει στον πυρηνικό σταθμό μέχρι την Κυριακή ή τη Δευτέρα και αργότερα θα δημιουργηθεί εκεί μόνιμη παρουσία μελών του οργανισμού.

Συνέντευξη Τύπου από τον Γκρόσι στις 21:00

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την επιτήρηση των πυρηνικών, θα δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα γύρω στις 8.00 μ.μ. (9.00 μ.μ.. ώρα Ελλάδας) κατά την επιστροφή του από την Ουκρανία.

Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί στο αεροδρόμιο της Βιέννης μετά την προσγείωση του αεροπλάνου που μεταφέρει τον Γκρόσι, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), διορθώνοντας την ώρα που είχε αναφερθεί σε προηγούμενη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η συνέντευξη Τύπου επρόκειτο να διεξαχθεί γύρω στις 8.30 μ.μ.

πηγή:πρώτο θέμα

Όλη η επικαιρότητα