Categories: Κόσμος

Ουκρανία: Νέες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε σημαντικές υποδομές στο Κίεβο

Share

Η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα νέα πυραυλικά πλήγματα στην Ουκρανία, βομβαρδίζοντας τουλάχιστον μια τοποθεσία υποδομών ζωτικής σημασίας στο Κίεβο, καθώς εκρήξεις ακούγονταν στα περίχωρα της πρωτεύουσας.

Συναγερμοί προειδοποίησης για αεροπορική επιδρομή σήμαναν σε όλη την Ουκρανία. Την ίδια στιγμή, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αναφορές για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που ενεργοποιήθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Ανταποκριτές του Reuters και του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν ότι άκουσαν μέσα και γύρω από το Κίεβο πολλές ισχυρές εκρήξεις και ότι αντιαεροπορικοί πύραυλοι πετούσαν στον ουρανό. Ένας τοπικός πάροχος ενέργειας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν έκτακτες διακοπές ρεύματος στο Κίεβο.

«(Πύραυλοι) έπληξαν μια από τις εγκαταστάσεις υποδομών της πρωτεύουσας. Μείνετε στα καταφύγια! Ο συναγερμός αεροπορικής επιδρομής συνεχίζεται», προειδοποιεί ο δήμαρχος του Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, στο Telegram.

Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις υποδομές που επλήγησαν. Ωστόσο, οι ρωσικές δυνάμεις πλήττουν όλο και περισσότερο ουκρανικές υποδομές ζωτικής σημασίας τις τελευταίες εβδομάδες, έπειτα από αποτυχίες τους στο πεδίο των μαχών που ακολούθησαν την εισβολή τους στις 24 Φεβρουαρίου.

Ρωσικές επιθέσεις έχουν προκαλέσει διακοπές ρεύματος για μεγάλα χρονικά διαστήματα που πλήττουν έως και 10 εκατομμύρια καταναλωτές. Ο εθνικός φορέας εκμετάλλευσης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι θα χρειαστούν περισσότερες διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη τη χώρα.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένα νεογέννητο σκοτώθηκε σε μια ρωσική πυραυλική επίθεση που έπληξε ένα μαιευτήριο στην πόλη Βιλνιάνσκ στη νοτιοανατολική Ουκρανία νωρίτερα σήμερα.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr