Categories: Κόσμος

Ουκρανία: Το Κίεβο παραδέχεται ότι οι δυνάμεις του αποσύρθηκαν από το Σολεντάρ

Share

«Προκειμένου να προστατεύσουμε τις ζωές του προσωπικού, οι Δυνάμεις Άμυνας αποσύρθηκαν από τη Σολεντάρ», δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Σέρχιι Τσερεβάτιι, σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Suspline.

Είναι η πρώτη επιβεβαίωση από ουκρανικής πλευράς ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει τη Σολεντάρ, που βρίσκεται στην περιοχή του Ντονέτσκ.

«(Οι δυνάμεις μας) εκπλήρωσαν την κύρια αποστολή τους: να μην επιτρέψουν στον εχθρό να σημειώσει συστηματική πρόοδο προς την κατεύθυνση του Ντονέτσκ», είπε ο Τσερεβάτιι.

Ο ίδιος είπε πως η αμυντική γραμμή της Ουκρανίας στη Σολεντάρ εμπόδισε τις ρωσικές δυνάμεις –που εισέβαλαν στην Ουκρανία πριν από 11 μήνες– να σημειώσουν πρόοδο προς τις γραμμές οπισθοφυλακής της.

Ο Τσερεβάτι είπε πως οι ουκρανικές δυνάμεις σε κανένα σημείο δεν περικυκλώθηκαν στη Σολεντάρ στη διάρκεια των σφοδρών μαχών, και πως κανένας Ουκρανός δεν έχει συλληφθεί ως αιχμάλωτος πολέμου.

Η Σολεντάρ, που είχε 10.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο, έγινε το επίκεντρο της επίθεσης της Ρωσίας επί εβδομάδες στις αρχές Ιανουαρίου και σφοδρές μάχες διεξήχθησαν εκεί για τον έλεγχό της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ