Ηλεία

«Ουρές» συνταξιούχων στις τράπεζες για τα 120 ευρώ

syntaxji.jpg

Ουρές έχουν σχηματιστεί, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, στις τράπεζες του Πύργου από συνταξιούχους για να παραλάβουν τα 120 ευρώ, ύστερα από απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών.

Με απόφαση που ελήφθη αργά τη νύχτα οι τράπεζες Εθνική, Alpha και Eurobank θα εξυπηρετούν με αλφαβητική σειρά και αυστηρά και μόνο συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης μετρητών.

Η Εθνική Τράπεζα εξυπηρετεί σήμερα Τετάρτη μόνο του ασφαλισμένους ΙΚΑ από το Α έως το Ι, αύριο, Πέμπτη, όσων το επώνυμο ξεκινά από Κ έως Μ και την Παρασκευή από Ν έως Ω, γεγονός που έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες και μικροέντασεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι συνταξιούχοι θα μπορούν να πάρουν μόνο 120 ευρώ μετρητά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Θα πρέπει να προσέλθουν στις τράπεζες με την αστυνομική τους ταυτότητα ή με άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο, ενώ μπορούν να εξυπηρετηθούν κανονικά οι συνδικαιούχοι των λογαριασμών και όσοι έχουν εξουσιοδοτηθεί.

Παράλληλα οι τράπεζες θα μεριμνήσουν ώστε να εκδοθούν το συντομότερο κάρτες σε όσους καταθέτες δεν έχουν ώστε να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες, καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως.

 

Περισσότερα σε αναλυτικό ρεπορτάζ…

Όλη η επικαιρότητα