Ηλεία Μεσσηνία

Π.Δ.και Πύργος – Τσακώνα επί τάπητος – Σύσκεψη στη Ζαχάρω

Η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου «Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα» θα είναι ένα «έργο πνοής» για την ανάπτυξη του νομού Ηλείας.
Ακούστε το άρθρο

Η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα» θα είναι ένα «έργο πνοής» για την ανάπτυξη του νομού Ηλείας, που σε συνδυασμό με τον δρόμο Πάτρα- Πύργος θα βοηθήσει να βγει από την απομόνωση και θα μπορεί να ελπίζει στην ανάπτυξή του τόσο τουριστικά, όσο και σε πολλούς ακόμη τομείς (διάθεση και εξαγωγή αγροτικών προϊόντων κ.ά).

Έτσι, λίγο πριν τη σύσκεψη κορυφής στις 4 Ιουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή του ίδιου του πρωθυπουργού, υπουργών, βουλευτών Ηλείας – Μεσσηνίας και των Περιφερειαρχών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, όπου και θα συζητηθεί η τύχη του έργου, σήμερα Σάββατο στις 11.30 π.μ. στην Ζαχάρω θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Δημάρχου Κώστα Αλεξανδρόπουλου με όλους τους Δημάρχους της Ηλείας αλλά και τους βουλευτές του Νομού προκειμένου να χαραχθεί μια κοινή γραμμή πλεύσης και να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις, τόσο για τις μέρες που απομένουν μέχρι την συνάντηση εργασίας στο Μαξίμου όσο και μετά από αυτή.

Στη σύσκεψη θα γίνουν αναφορές στις δυσκολίες που φέρνει για την υλοποίηση του δρόμου, η απόφαση του ΣτΕ, όχι μόνο για την περιοχή του Καϊάφα, αλλά για όλο το τμήμα από το Γιαννιτσοχώρι έως το Κάτω Σαμικό.

Κώστας Αλεξανδρόπουλος

«Η κατασκευή του δρόμου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα μας ενώνει όλους»

Ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος σε δηλώσεις του στην εφημ. «Πατρίς» τόνισε για τους σκοπούς της σημερινής σύσκεψης: 

«Έχουμε συμφωνήσει με τους δημάρχους και τους βουλευτές του νομού μας να γίνει αυτή η σύσκεψη για δύο σοβαρά θέματα, που είναι αναπτυξιακού χαρακτήρα και αφορούν όχι μόνο την περιοχή μας, αλλά όλη την Ηλεία. Γι’ αυτό και αντέδρασαν όλοι θετικά στην πρόταση που τους έκανα και θα έχω την τιμή να τους φιλοξενήσω για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις. Μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις σε κάποια θέματα, αλλά σε αυτά τα δύο πιστεύω ότι όλοι είμαστε σύμφωνοι. Άλλωστε και οι πολίτες ενδιαφέρονται να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και όλου του νομού και πρέπει να ολοκληρωθεί ο  δρόμος έως το Καλό Νερό και την Τσακώνα.

Για αυτόν τον δρόμο έχουν διατυπωθεί και στο παρελθόν κάποιες απόψεις για τη χάραξη, αλλά δεν προχώρησε το έργο μετά από απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας. Πρέπει λοιπόν να γίνουν καινούργιες μελέτες περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων και να έχουμε καινούργιες χαράξεις όσον αφορά το έργο του δρόμου, έτσι ώστε να αποφασίσουμε ποιο θα είναι το μέλλον αυτού του έργου, που πρέπει να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γίνεται πιο σύντομα».

Όλη η επικαιρότητα