WEB tv

Π.Ε. Ηλείας: “Φροντίζουμε όσους μας φροντίζουν” – Δείτε LIVE

Ακούστε το άρθρο

«Φροντίζουμε όσους μας φροντίζουν», η Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Ηλείας, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της ΠΔΕ, εστιάζει στα θέματα καθημερινής φροντίδας των μη αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων, ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων συμπολιτών μας, αλλά και στις ανάγκες υποστήριξης και καθοδήγησης των τυπικών και άτυπων φροντιστών τους.

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση 

Προηγούμενο βίντεο

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση κάνοντας click στο youtube 

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των φροντιστών και των ίδιων των ωφελούμενων, οι ειδικοί επιστήμονες θα μας μιλήσουν σε απλή γλώσσα για το πώς θα επιτύχουμε την επιθυμητή ποιότητα ζωής στις περιπτώσεις που η φροντίδα κάποιου μέλους της οικογένειας απαιτεί συνεχή παρουσία και υποστήριξη. Η δράση περιλαμβάνει επιμόρφωση και ενδυνάμωση για τους φροντιστές των ατόμων αυτών, βιωματικό εργαστήριο και ψυχοκοινωνική στήριξη με συμβουλευτική καθοδήγηση των άτυπων κυρίως φροντιστών (π.χ. συγγενών) αλλά και των τυπικών φροντιστών (π.χ. νοσηλευτές, εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας κ.λπ.) των μη αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων.

Η υγιεινή και ασφάλεια κατοικίας – τροφίμων, η ενημέρωση για την αναγνώριση και αντιμετώπιση σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων, η διαφώτιση σε διαδικαστικά θέματα που αφορούν τις δομές κοινωνικής φροντίδας και τα δικαιώματα των χρονίως πασχόντων καθώς και η γνωριμία με την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Προγράμματος «I-CARE» που διατίθεται σε τέσσερις (4) γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά) και μέσω της οποίας είναι διαθέσιμο δωρεάν διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό ενδυνάμωσης δεξιοτήτων τυπικών και άτυπων φροντιστών αποτελούν τις κεντρικές θεματικές ενότητες της δράσης. Επιπλέον, το περιεχόμενο των εργαστηρίων και των ομιλιών έχει προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες φροντίδας μη αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων στην εποχή της νόσου COVID-19.

Δεδομένου ότι οι φροντιστές έχουν την ευθύνη φροντίδας του ασθενή σε συνεχή βάση, είναι πολύ σημαντικό ιδιαίτερα στις ευπαθείς κοινωνικο-οικονομικά ομάδες που ανήκουν οι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ να προσφερθούν πολύπλευρες υποστηρικτικές δράσεις όπως ενημέρωση, εκπαίδευση και συμβουλευτική που θα βοηθήσουν πρακτικά το δύσκολο έργο τους και θα μειώσουν την ένταση και το άγχος που βιώνουν καθημερινά.

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια και η απογευματινή ημερίδα είναι ανοιχτά για κάθε ενδιαφερόμενο. Παρακολουθήστε τα ζωντανά μέσω διαδικτύου από τη facebook σελίδα Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Ηλείας ή κανάλι του you tube της MultiProductions (για όποιον δεν διαθέτει λογαριασμό facebook).

Οι εργασίες της πρωινής δράσης που περιλαμβάνει εκπαίδευση – ενημέρωση για τους φροντιστές ωφελούμενους ΤΕΒΑ θα ξεκινήσουν στις 09.00 και θα ολοκληρωθούν στις 16.15, ενώ οι εργασίες της απογευματινής εκδήλωσης-ημερίδας θα ξεκινήσουν στις 18.00 και θα ολοκληρωθούν στις 21.00

Όλη η επικαιρότητα