Πολιτική

Π. Γερουλάνος από Αμαλιάδα: «Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον»

Τον υποψήφιο για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης
Ακούστε το άρθρο

“Οι πολίτες πρέπει να πειστούν ότι κοιτάμε μπροστά, το μέλλον”, είναι το μήνυμα που έστειλε από την Ηλεία στην οποία περιόδευσε χθες ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ κ Παύλος Γερουλάνος.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με στελέχη του κινήματος και απλούς πολίτες προκειμένου να ενημερωθεί τόσο για τις πλημμύρες και τις καταστροφές όσο και για τα προβλήματα των αγροτών.

Αμαλιάδα

Λίγο μετά τις 11:30 χθες το πρωί έφθασε στην Αμαλιάδα όπου σε γνωστό καφέ της περιοχής συνάντησε τον Δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη και κατοίκους της περιοχής με τους οποίους συζήτησε για τα προβλήματα της καθημερινότητας τους.
Ενημερώθηκε και για τα αγροτικά ζητήματα και προβλήματα από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Θοδωρή Βασιλόπουλο ενώ είχε την ευκαιρία να δεχτεί και εκδηλώσεις στήριξης στον αγώνα που κάνει για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ από στελέχη του κινήματος.

“Είναι μεγάλη μου χαρά ότι είμαι εδώ και είναι ιδιαίτερη χαρά που είμαι με ένα παλιό φίλο και καλό συνεργάτη, το, Δήμαρχο, με τον οποίο έχουμε ήδη μία μακρά πορεία. Συζητήσαμε για τα προβλήματα, τα άμεσα, που έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες και είναι πολλά και δύσκολα. Επίσης και για τα βαθύτερα προβλήματα που έχει ο αγροτικός κόσμος με τις τιμές που πιάνουν στα ράφια τα προϊόντα τους, με το κόστος που ανεβαίνει συνεχώς και ακούσαμε ανθρώπους που μιλάνε για τα θέματά τους. Ακούμε και λύσεις που προτείνουν και έτσι φτιάχνουμε ένα μακροχρόνια πρόγραμμα για το πως μπορεί η Ελλάδα να πάει μπροστά”, τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ Γερουλάνος.

Τον υποψήφιο για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης που αναφέρθηκε στην προσωπικότητά του και στο έργο που έως σήμερα έχει επιδείξει. “Για να πάρεις δύναμη για το φίνις των εσωκομματικών διαδικασιών, οι οποίες για εμένα, θέλω να πιστεύω γενικά για εμάς, είναι μία διαδικασία δημοκρατίας που θεωρεί αυτονόητο το προαπαιτούμενο ότι την επόμενη μέρα όλοι μαζί πάμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Για εμένα είναι τιμή που είσαι φίλος μου, που σε έχω γνωρίσει τόσα χρόνια.

Σας παρουσιάζω ένα άνθρωπο ο οποίος πέρα από τα λόγια τα οποία λέμε και τα οποία θεωρούμε αυτονόητα, για δημοκρατία, για ισότητα, για αυτονομία, για αυτοτέλεια, τον πατριωτισμό αυτόν που έφερε μετά το 81 το κίνημα αυτό στη χώρα, όχι τον πατριδοκάπηλο πατριωτισμό που είχαμε γνωρίσει παλαιότερα όλοι μας, είναι αυτονόητα για αυτόν. Δεν υπάρχει υστεροβουλία στο τι θα πάρω, στο τι θα κερδίσω στο τι θα κάνω κάτι που δεν είναι καθόλου αυτονόητα για αρκετούς.

Για αυτό και πολλές φορές μιλάμε όλοι μας για την αντίδραση και την επανάσταση του αυτονόητου. Λοιπόν έχουμε ένα άνθρωπο ο οποίος τα αυτονόητα είναι αυτονόητα για αυτόν. Ότι λέει και ότι βλέπεται να διακηρύσει παντού είναι τα πιστεύω του, τα οποία στην πράξη στο κάτω-κάτω, όσο καιρό χρειάστηκε να ασκήσει εξουσία σε αυτή τη χώρα, το έδειξε.

Και πως το έδειξε; Στην κυβέρνηση Παπανδρέου, αυτά τα δύο χρόνια, τα αμφιλεγόμενα και περίεργα που τα χτύπησαν τα συμφέροντα και τα μέσα ενημέρωσης αλύπητα, λόγω του ότι έθιξαν μεγάλα συμφέροντα. Και τα μεγάλα συμφέροντα για να κυριαρχήσουν χρησιμοποιούν όλα τα μέσα. Δικιά μας δουλειά πια όλων των υπολοίπων, των στελεχών, του κάθε ενεργού πολίτη είναι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα ανάχωμα ένα κυματοθραύστη για όλες τις ψευδές ειδήσεις που στην εποχή μας είναι πάρα πολλές.

Αυτός τότε στο υπερπουργείο Πολιτισμού, τουρισμού, αθλητισμού, και θα μείνω μόνο στο τελευταίο, αν θυμάστε, πως χτύπησε τα λεγόμενα παράνομα στοιχήματα και όλα αυτά που υπήρχαν στο ποδόσφαιρο. Και πως όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας, οι συνάνθρωποί μας κατέληξαν στην δικαιοσύνη και εκεί που τους άξιζε. Αυτοί βρίζουν τον Γερουλάνο, τον Παπανδρέου επειδή έκαναν το αυτονόητο “, επεσήμανε Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης

Στην Κρέστενα

“Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι κοιτάμε μπροστά για να μας ακούσουν”, τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑ κ Παύλος Γερουλάνος κατά την διάρκεια της συζήτησης που είχε χθες το πρωί με τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας κ Σάκη Μπαλιούκο στην Κρέστενα στα πλαίσια της προεκλογικής του περιοδείας.
Έφθασε στο Δημαρχείο της Κρέστενας ακριβώς στις 9:00 το πρωί όπου είχε καθοριστεί η συνάντηση και έγινε δεκτός από το Δήμαρχο με τον οποίο είχε συζήτηση πέρα από τις εσωκομματικές εκλογές και για το θέμα των πλημμυρών.

Ο κ Γερουλάνος ενημερώθηκε για το μέγεθος των καταστροφών κυρίως στον Κάμπο αφού στο Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων οι επιπτώσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ήταν ήσσονος σημασίας, αλλά όπως τον διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες παραμένουν σε επαγρύπνηση γιατί έρχονται νέα χαμηλά βαρομετρικά των οποίων την ένταση κανείς δεν ξέρει.

Στη συνέχεια η συζήτηση στράφηκε στα εσωκομματικά όπου ο κ Γερουλάνος επεσήμανε πως αν δεν έχεις να πεις νέα πράγματα για να πείσεις του πολίτες πως κοιτάς μπροστά δεν πρόκειται να σε ακούσουν. Κύριος στόχος όπως είπε είναι η κοινοποίηση των απόψεων που πρσεσβεύει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βάση για μία αξιοπρεπή παρουσία στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον . Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ Μπαλιούκος αφού του ευχήθηκε καλή επιτυχία τόνισε πως ακούγονται καλά λόγια για την πολιτική παρουσία του κ Γερουλάνου και την υποψηφιότητά του και ότι με σταθερά βήματα θα πρέπει να βαδίσουν μέχρι τις εκλογές για την προεδρεία του κινήματος.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης με τον Δήμαρχο ο κ Γερουλάνος είχε συνομιλία με πολίτες της περιοχής που λόγω των καιρικών συνθηκών είχαν συγκεντρωθεί στο δημαρχείο για να τον δουν, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και του εξέφρασαν την στήριξή τους για τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές.

Μέσα σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα έγινε η συζήτηση στον Δημαρχείο του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκου και του υποψηφίου για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ Παύλου Γερουλάνου
Την ευκαιρία να συζητήσει είχε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κ Π Γερουλάνος με τον Δήμαρχο Ήλιδας Γ Λυμπέρη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πηνείου κ Θ. Θεοδωρακόπουλο

Όλη η επικαιρότητα