WEB tv Ηλεία Υγεία

Π. Γκινόπουλος στην «Πατρίς»: «Επαναστατική μέθοδος εντοπίζει τον καρκίνο εν τη γενέσει του» (vid)

Αποκλειστικές δηλώσεις στην εφ. «Πατρίς».
Ακούστε το άρθρο

Την επαναστατική μέθοδο Galleri για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου που ήδη εφαρμόζεται στις ΗΠΑ και βασίζεται σε απλή αιματολογική εξέταση, ακολουθεί ο παθολόγος –ογκολόγος κ. Παναγιώτης Γκινόπουλος όπως αποκάλυψε στην εφ. «Πατρίς».

Η νέα μέθοδος σύμφωνα με τον διακεκριμένο επιστήμονα εντοπίζει πάνω από 50 είδη καρκίνου πριν ο ασθενής εμφανίσει συμπτώματα.

Το τεστ Galleri, εξετάζει το DNA στο αίμα ενός ασθενούς για να εξακριβώσει αν υπάρχουν σε αυτό στοιχεία του προέρχονται από καρκινικά κύτταρα. Αυτό σημαίνει περισσότερο έγκαιρη διάγνωση, με αποτέλεσμα αυξημένα ποσοστά επιβίωσης του ασθενούς.

Τα αποτελέσματα της εξέτασης της οποίας πάροχος είναι ο κ. Π. Γκινόπουλος, ανακοινώνονται σε διάστημα 10 ημερών από την αιμοληψία, είναι σε ποσοστό άνω του 95% ακριβή.

Επίσης ο κ. Γκινόπουλος εξέφρασε την απόλυτη δυσαρέσκειά του γιατί απορρίφθηκε η πρόταση για επαναλειτουργία του Ογκολογικού Ιατρείου στο Νοσοκομείο Πύργου.

Επιτυχής εκδήλωση

Ο κ. Γκινόπουλος ήταν ομιλητής στη ιδιαίτερα ωφέλιμη εσπερίδα με θέμα «πρόγνωση- πρόληψη- πρώιμη διάγνωση» που αγκάλιασε παρά την έντονη βροχόπτωση το κοινό της Ηλείας και όχι μόνο του Δήμου Πηνειού και συνδιοργάνωσαν το ΝΠ Πολιτισμού του Δήμου και η Ελληνική Εταιρεία Προληπτικής Ογκολογίας πρόεδρος της οποίας είναι ο Ηλείος παθολόγος – ογκολόγος.

Παρόντες στην άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση ο βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. Μιχάλης Κατρίνης, εκπρόσωπος του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Διον. Καλαματιανού, ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι ιατρικών συλλόγων, πρόεδροι Τ.Κ. κ..ά..

Δυσαρέσκεια από δημάρχους

Στους χαιρετισμούς τους τόσο ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος όσο και ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους γιατί «η ηλίθια γραφειοκρατία» απέρριψε την πρόταση για λειτουργία Ογκολογικού Ιατρείου στο Νοσοκομείο Πύργου.

«Δυστυχώς παρά τις προσπάθειές μας τόσο του δημάρχου Πύργου όσο και εμού του ιδίου, δεν έγινε δεκτή από την γραφειοκρατία η πρότασή μας την οποία στήριζε και ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός για λειτουργία Ογκολογικού Ιατρείου στο Νοσοκομείο Πύργου. Είναι ακατανόητη η άρνηση», τόνισε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος.

Επίσης ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος ανέφερε: «Τονίζω την αποτυχία του διοικητικού συστήματος της χώρας γιατί ενώ ο Παναγιώτης Γκινόπουλος προσφέρθηκε εθελοντικά με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Ηλείας και τη στήριξη των Δήμων Πύργου και Πηνειού να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ογκολογικούς ασθενείς, βρέθηκε κρατική αρχή να του πει “όχι δεν θα προσφέρεις”! Ντροπή! Το ζήσαμε μαζί με τον Ανδρέα Μαρίνο. Αυτά λοιπόν βιώνουμε και αυτά τα προβλήματα της ηλίθιας γραφειοκρατίας στην οποία στηρίζεται μεγάλο μέρος της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου».

«Έχουμε πονέσει»

Λίγο πρίν την ομιλία ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας τα εξής:

«Ο αγώνας μας κατά του καρκίνου είναι συνεχής και τις περισσότερες φορές νικηφόρος. Πολλοί από εμάς έχουμε πονέσει από αυτή την αρρώστια γιατί χάσαμε δικούς μας ανθρώπους.

Δεν είναι όμως τόσο σκληρός αντίπαλος ο καρκίνος όσο κάποτε πιστεύαμε.

Επιτρέψτε μου να μιλήσω και ως παλιός διαιτητής ποδοσφαίρου και να σας πω ότι οι όροι του παιχνιδιού όσον αφορά τον καρκίνο έχουν αλλάξει, χάριν της  επιστημονικής κοινότητας που δίνει τη δική της μάχη και είναι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Σήμερα ζούμε με τον καρκίνο, ενώ πριν από 20- 30 χρόνια όταν μπαίναμε στο δικό του γήπεδο είχαμε χάσει το παιχνίδι από τα αποδυτήρια. Ο καρκίνος, που σήμερα παίζει εκτός έδρας είναι μία νόσος που μπορεί να νικηθεί αρκεί να τηρήσουμε τις ιατρικές συμβουλές που είναι η κατάλληλη πρόληψη, η έγκυρη διάγνωση και η σωστή θεραπεία. Εμπιστευόμαστε τους γιατρούς, τους ”δεύτερους θεούς”, όπως συχνά τους αποκαλώ, τους επιστήμονες που στέκονται δίπλα μας.

Και ένας από αυτούς τους ”δεύτερους θεούς” είναι ο παθολόγος –ογκολόγος, ο διακεκριμένος επιστήμονας αλλά πάνω απ’ όλα ο δικός μας άνθρωπος, ο φίλος και συντοπίτης μας Παναγιώτης Γκινόπουλος».

Εθελοντική προσφορά

Τέλος ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην εθελοντική προσφορά του κ. Παν. Γκινόπουλου μέσω του Ιατρείου που λειτουργεί στον Δήμο Πηνειού:

«Στον Δήμο Πηνειού πριν από περίπου δύο χρόνια υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και τις ευλογίες του ποιμενάρχη μας κ. κ.  Γερμανού,  δημιουργήσαμε Ιατρείο Προληπτικής Συμβουλευτικής Ογκολογίας το οποίο λειτουργεί μέχρι σήμερα σε χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Σε αυτό το Ιατρείο προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του ο Παναγιώτης Γκινόπουλος. Στο ιατρείο κάθε Σάββατο επισκέπτονται τον γιατρό και τον συμβουλεύονται δεκάδες συνάνθρωποί μας απ’ όλη την Ηλεία.

Ο Παναγιώτης Γκινόπουλος πιστεύει ότι η αιχμή του δόρατος στην αντιμετώπιση του καρκίνου, είναι η πρόληψη,τακτική ελάχιστου κόστους από κοινωνικής πλευράς αλλά και οικονομίας έναντι των υψηλών απαιτήσεων σε κονδύλια για δημιουργία δομών και προμήθειας φαρμακευτικού υλικού.

Άλλωστε το τρίπτυχο «Πρόγνωση-πρόληψη- πρώιμη διάγνωση» πρέπει να αποτελεί υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας, απέναντι στους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν, απέναντι στους αγώνες της επιστήμης να μας παρέχει το οπλοστάσιο για τη θωράκιση, προστασία και θεραπεία της υγείας μας».

Όλη η επικαιρότητα