Πολιτική

Π.Λαφαζάνης: «Έτσι θα περάσουμε από το ευρώ στη δραχμή»

Την άποψη ότι διαμορφώνεται μια νέα κοινωνική πραγματικότητα, που τείνει να δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό σκηνικό και το οποίο εκφράζει η Λαϊκή Ενότητα, διατύπωσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, παρουσιάζοντας σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, τις θέσεις του κόμματός του για την μετάβαση από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα.

Το πραγματικό διακύβευμα, ευρώ ή εθνικό νόμισμα, αποσιωπάται, είπε ο κ. Λαφαζάνης, επικρίνοντας έντονα τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η πολιτική ζωή της χώρας κινείται «εκτός τόπου και χρόνου» με ανούσιους διαπληκτισμούς, τονίζοντας ότι Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Οι πολίτες, σύμφωνα με τον γραμματέα της ΛΑΕ, γυρίζει την πλάτη του στο νέο και πιο παρακμιακό δικομματισμό και τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός μετώπου για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.

«Δεν είμαστε δραχμόπληκτοι», είπε ο κ. Λαφαζάνης, «ούτε έχουμε φετίχ με το εθνικό νόμισμα, άλλοι έχουν δόγμα το ευρώ», επισημαίνοντας ότι η ΛΑΕ θέλει εθνικό νόμισμα για να απαλλαγεί η χώρα από τα μνημόνια, την λιτότητα, για να μπει σε πορεία διαγραφής του χρέους, για την εθνικοποίηση των τραπεζών και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Διαβάστε εδώ τα βήματα της μετάβασης στο εθνικό νόμισμα

Όλη η επικαιρότητα