Ηλεία

Π.Υ. Αμαλιάδας: Σε ρυθμούς αντιπυρικής περιόδου!

Ακούστε το άρθρο

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε φέτος η αντιπυρική περίοδος για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας και από πλευράς έμψυχου δυναμικού και από πλευράς υλικοτεχνικής υποδομής . . .

Η νέα αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει από την 1η Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Οκτωβρίου και ήδη έχουν ενταχθεί στο δυναμικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας τέσσερις εποχικοί πυροσβέστες οι οποίοι μπήκαν στο καθεστώς της πενταετούς διάρκειας και επιπλέον έχει γίνει η πρόσληψη άλλων δύο εποχικών πυροσβεστών, ενώ με τη νέα προκήρυξη που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα προσληφθούν άλλα έξι άτομα ως εποχικοί πυροσβέστες για έξι μήνες.

«Φέτος θα είναι ενισχυμένη η δύναμη της υπηρεσίας μας κατά έξι άτομα, σε σχέση με πέρυσι, και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό» ανέφερε στην “ΠΑΤΡΙΣ” ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας επιπυραγός Κωνσταντίνος Χριπάτσιος.


Συντηρημένα τα οχήματα

Σύμφωνα με τον κ. Χριπάτσιο, καλά είναι τα πράγματα και με τα υπηρεσιακά οχήματα τα οποία είναι σε καλή κατάσταση, έχουν συντηρηθεί και υπολείπονται ορισμένες αλλαγές σε ελαστικά, τα οποία υα γίνουν εντός του μήνα με δωρεές από επιχειρήσεις της περιοχής, καθώς επίσης έγινε δωρεά ενός χιλιομέτρου σε πυροσβεστικούς σωλήνες από τον κ. Ανδρέα Παπαδάκο.

Καλά είναι τα νέα και για το Πυροφυλάκειο στην περιοχή «Αετοφωλιά» Περιστερίου, το οποίο είχε καταστραφεί από τις πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2017.

Το Πυροφυλάκειο είναι έτοιμο ουσιαστικά, υπολείπονται μόνο κάποιες μικρές παρεμβάσεις, και κατασκευάστηκε από το Δασαρχείο Αμαλιάδας.

Σε ότι αφορά την υποδομή, όπως ανέφερε ο κ. Χριπάτσιος, έχουν γίνει ήδη οι σχετικοί έλεγχοι σε δασικούς δρόμους, δεξαμενές και υδροστόμια και έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι για τις περιπτώσεις που απαιτούνται καθαρισμοί και αποκατάσταση βλαβών, ώστε να είναι όλα έτοιμα.


Προσοχή στις καύσεις

Εκεί που πρέπει να δώσουν μεγάλη βαρύτητα οι κάτοικοι είναι οι καύσεις. Από 1η Μαΐου και μέχρι 31 Οκτωβρίου 2019 απαγορεύονται οι καύσεις, ενώ εντός οικισμών οι καύσεις απαγορεύονται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Μόνο το Φθινόπωρο ενδέχεται να χορηγηθούν κάποιες άδειες καύσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας και αυτές υπό προϋποθέσεις και μόνο για ορισμένους καλλιεργητές που θα απαιτηθεί καύση για να προχωρήσουν σε επόμενες καλλιέργειες.

«Οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προχωρούν σε καύσεις. Επίσης, προσεκτικοί θα πρέπει να είναι και όσοι κάνουν ηλεκτροσυγκολλήσεις ή χρησιμοποιούν τροχούς, γιατί μπορεί αν ξεφύγει μία σπίθα, καθώς επίσης και όσοι ψήνουν ακόμη και στις αυλές των σπιτιών τους θα πρέπει πάντα να έχουν δίπλα τους ένα λάστιχο» επεσήμανε ο κ. Χριπάτσιος και συνέχισε: «Θέλουμε την συνεργασία των πολιτών και οποιοσδήποτε αντιληφθεί κάτι που έχει σχέση με φωτιά να ενημερώνει αμέσως την υπηρεσία και να δίνει τα στοιχεία του για να μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί του για περαιτέρω πληροφορίες εάν χρειαστεί στην πορεία».

Όλη η επικαιρότητα