Κόσμος

Πα-τέρας έκαψε ζωντανά τα 6 παιδιά του για… προνοιακό επίδομα

on-news78.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ανατριχίλα έχει προκαλέσει στη βρετανική κοινωνία το φινάλε μια σοκαριστικής οικογενειακής ιστορίας που είδε το φως της δημοσιότητας.

Ένας πατέρας 17 παιδιών από 5 διαφορετικές γυναίκες που εισέπραττε από το βρετανικό Δημόσιο 70.000 ευρώ το χρόνο σε επιδόματα κρίθηκε ένοχος για το θάνατο των 6 παιδιών του, τα οποία έκαψε «κατά λάθος» ζωντανά για να πάρει το προνοιακό επίδομα.

Όλα συνέβησαν τον Μάιο του 2011. Ο Μικ Φίλποτ με τη νυν σύζυγό του Μέιριντ ζούσαν εδώ και χρόνια στην πόλη Ντέρμπι μαζί με την πρώην σύντροφό του Λίζα Γουίλις και τα παιδιά τους. Η τελευταία διεκδικούσε την επιμέλεια 5 εξ αυτών. Έτσι, το «σατανικό ζευγάρι» αποφάσισε να βάλει φωτιά στο σπίτι για να την παγιδεύσουν και να καρπωθούν το επίδομα το οποίο η ίδια λάμβανε. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως τα είχαν σχεδιάσει.

Επί 11 μήνες ο Μικ και η Μέιριντ Φίλποτ έπαιζαν θέατρο προκειμένου να μην μάθει κανείς ότι είχαν βάλει οι ίδιοι τη φωτιά. Στο δικαστήριο όμως αποκαλύφθηκε τι συνέβη και τώρα και οι δύο αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Σημειώνεται ότι ο 56χρονος πα-τέρας, είχε γίνει γνωστός μετά από εμφάνισή του σε τηλεοπτικό σόου πριν λίγα χρόνια. Όπως είχε δηλώσει τότε ήταν άνεργος από … επιλογή γιατί ζούσε πλουσιοπάροχα με τα επιδόματα.


πηγή:on-news.gr

Όλη η επικαιρότητα