Πολιτική

Παφίλης: Θα ήταν τραγωδία εάν ο Δένδιας σιωπούσε απέναντι στον Μπογδάνο (vid)

«Θερμοκήπιο του αντικομμουνισμού είναι η ανιστόρητη θεωρία των "δύο άκρων"»

«Η αντικομμουνιστική επίθεση που εκδηλώνεται έχει στόχο να σταματήσει τους αγώνες του λαού. Οι αγώνες δεν θα σταματήσουν», τόνισε σήμερα, Τετάρτη (6/10) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης σχετικά με τη χθεσινή τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στη Βουλή που τον οδήγησε στη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ.

Αναφορικά με την οργισμένη αντίδραση του Νίκου Δένδια στα λεγόμενα Μπογδάνου, ο κ. Παφίλης μιλώντας στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ, τη χαρακτήρισε ως «φυσιολογική». «Ο κ. Δένδιας πήρε μια θέση που έπρεπε να πάρει. Θα ήταν τραγωδία εάν σιωπούσε», υπογράμμισε.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «θερμοκήπιο του αντικομμουνισμού είναι η ανιστόρητη θεωρία των “δύο άκρων”, που αναπαράγεται από κυβερνητικά και άλλα στελέχη και διάφορους δημοσιολογούντες που επιχειρούν να εξισώσουν την προκήρυξη και τα πανό των λαϊκών αγώνων με τα μαχαίρια, τα τέιζερ και τα πιστόλια αερίου». «Πρωταγωνίστρια σε αυτήν τη θεωρία και τον αντικομμουνισμό είναι η ΕΕ, που εδώ και χρόνια επιχειρεί να εξισώσει τους θύτες με τα θύματα, χωρίς να σέβεται ούτε τα 20 εκατομμύρια νεκρούς της ΕΣΣΔ που τσάκισαν τον φασισμό» πρόσθεσε.

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ ήταν «το μοναδικό κόμμα που άνοιξε μέτωπο από την πρώτη στιγμή με τη Χρυσή Αυγή, όταν άλλα κόμματα τους χάιδευαν και τους ανέχτηκαν».

Η φασιστική ιδεολογία και η Χρυσή Αυγή «είναι γέννημα του καπιταλιστικού συστήματος, που τους χρησιμοποιεί σαν “ντόπερμαν”, άλλοτε τους αφήνουν και άλλοτε τους μαζεύουν, έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό να υπηρετήσουν με τον πιο στυγνό τρόπο τα συμφέροντα του κεφαλαίου» σημείωσε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε ότι η δράση των φασιστικών ομάδων δείχνει και την ανησυχία του συστήματος για τη μεγάλη ανταπόκριση που βρήκαν οι φετινές εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» και όλες οι εκδηλώσεις του ΚΚΕ.

Ο Θ. Παφίλης επισήμανε ότι «το ΚΚΕ δεν έκρυψε ποτέ ότι θέλει να αλλάξει αυτό το σύστημα, που είναι η δικτατορία αυτών που κατέχουν τον πλούτο, μιας χούφτας που κατέχει το 60%-70% του ΑΕΠ και ο υπόλοιπος κόσμος φυτοζωεί». «Αυτή δεν είναι δημοκρατία, η πραγματική δημοκρατία είναι να έχει όλος ο κόσμος τα ίδια δικαιώματα», τόνισε και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ «θέλει μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Καταλήγοντας, επισήμανε πως είναι τόσο άδικη και απάνθρωπη η επίθεση του κεφαλαίου στα δικαιώματα του λαού, που θα γεννήσει μεγάλους αγώνες» και κάλεσε «τον εργαζόμενο κόσμο, ανεξάρτητα από το τι ψηφίζει, να σκεφτεί το συμφέρον του και να αγωνιστεί, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, ακόμα κι αν διαφωνεί μαζί του σε ορισμένα πράγματα» και υπογράμμισε ότι «το ΚΚΕ θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό, όπως κάνει πάντα».

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα